Σάββατο, Απριλίου 28, 2018

<ΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΙ>ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ





Ήταν η αρχή, με τις με παρόμοιο περιεχόμενο δηλώσεις, της Παπακώστα και του Αντώναρου.
Αστεία έως και επικίνδυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας, που ανέβαλε την εκδήλωση για τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή για να μην ξεστομίσει ο κος Γιούνκερ και... τίποτε θετικό για την γραφική μας κυβέρνηση .
Παρενθετικά, δεν φθάνει που έκαναν την γελοιότητα, έβαλαν και τον Σκάι να την δικαιολογήσει ισχυριζόμενοι ότι το έκαναν για να ...προστατεύσουν τον Γιούνκερ από μία θετική νότα υπέρ της κυβέρνησης.. Μην τυχόν και εκτεθεί....
Γελοιότητες, που απευθύνονται σε σοβαρούς νεοδημοκράτες...
Οι πεφωτισμένοι λοιπόν δεξιοί, ξεκίνησαν τις κοινές ανακοινώσεις, με κοινούς στόχους, προφανέστατα για να υπογραμμίσουν πόσο ξένη είναι η σημερινή Νέα Δημοκρατία, από τις αρχές του Καραμανλισμού. Και φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κάνει τίποτε άλλο, από το να τους δίνει τροφή...
Οι ζυμώσεις καλά κρατούν στην πολιτικοδημοσιογραφική συντροφιά (εμφανίσθηκαν και δημοσιογράφοι, που έχουν την ίδια ρότα με τα πολιτικά στελέχη) και καθώς φαίνεται η όλη προσπάθεια, έχει ρεύμα, έχει πιστεύω, έχει ιδεολογία (της πραγματικής Νέας Δημοκρατίας) και <αυγατίζει> τόσο την τάση της, όσο και τα στελέχη της.
Ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο, στην όλη προσπάθεια να συμμετέχουν και πρώην κυβερνητικά στελέχη των κυβερνήσεων, του πρώην πρωθυπουργου Κώστα Καραμανλή (θα ήταν αστείο να επαναλάβουμε ότι ο ίδιος, όχι μόνον δεν έχει σχέση, αλλά σαφώς και δεν βλέπει με κάλο μάτι την όποια διασπαστική κίνηση. Ωστόσο άλλος ο ρόλος του, ως εγγυητή της ενότητας κι άλλος ο ρόλος των Καραμανλικών στελεχων).
Στις συζητήσεις αλλά και στις προσεγγίσεις που έχουν γίνει μεχρι στιγμής, έχουν λάβει μέρος πλην των γνωστών Αντώναρου-Παπακώστα, πέντε πρώην υπουργοί και έξι υφυπουργοί των κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή.
Τα στελέχη που διαπνέονται από τις ίδιες ιδέες και βλέπουν το αδιέξοδο της πολιτικής της σημερινής ηγεσίας και που κάνεις δεν μπορεί να τα χαρακτηρίσει χαμηλού βεληνεκούς, πλησιάζουν ήδη τα σαράντα και παίζουν τον ρόλο των πυρήνων...
Η διαπλοκή είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία, που συνθέτουν τον κριτικό λόγο της νέας προσπάθειας.
Τροφή σε αυτό, έδωσε ακόμη περισσότερο η ένοχη στάση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, με την off shore εταιρία που χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη.
Επίσης τα ανοίγματα, που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανύπαρκτα πολιτικά πρόσωπα, γραφικά στελέχη άλλων κομμάτων και κυρίως η στάση του, απέναντι σε όλους αυτούς που έχουν καταδικασθεί από τον Ελληνικό λαό και ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Μείζον θέμα συζητήσεως την τελευταία εβδομάδα, αποτέλεσε το γεγονός της παντελούς διαστρέβλωσης της οικονομικής πορείας της χώρας, από τα μέσα ενημέρωσης των διαπλεκόμενων συμφερόντων, που έχουν συμμαχήσει -για να υπερασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα- με τον κ. Μητσοτάκη.
Είναι τόσο εμφανής, κραυγαλέα και προκλητική η συμμαχία, που όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά ταΐζουν κουτόχορτο τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.
Αμέσως μετά την πρωτομαγιά, ορίσθηκαν δυο συναντήσεις, μία στην Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα, με την συμμετοχή του βασικού πυρήνα των στελεχών...
Πιθανότατα ο κ. Μητσοτάκης, να έχει αντιληφθει την όλη κατάσταση, στην πραγματική της διάσταση, γι' αυτό και οι έχοντες το πρόσταγμα της προσπάθειας.. είναι έτοιμοι για την αντίδρασή του...
Σε μικρό χρονικό διάστημα περισσότερα....-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου