Σάββατο, Ιουλίου 08, 2017

Σενάρια συνωμοσίας και ίντριγκες στη ΝΔ: Ποιος «θάβει» τον Καραμανλή στον Μητσοτάκη




Καραμανλής και Μητσοτάκης

Στον αστερισμό της… ίντριγκας και των θεωριών συνωμοσίας συνεχίζουν να κινούνται στο στρατόπεδο Σαμαρά, με αποτέλεσμα να βλέπουν παντού εχθρούς και υπονομευτές, που δεν θέλουν το καλό της παράταξης! Στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό επιμένουν να διακινούν το γνωστό σενάριο για υπόγειες σχέσεις των Καραμανλικών με την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν περιορίζονται ωστόσο εκεί, πάνε λίγο παρά πέρα, ενοχοποιούν ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν μετέχει στις κινήσεις υπονόμευσης του Κυρ. Μητσοτάκη γιατί δεν παρεμβαίνει προκειμένου να μαζέψει όσα στελέχη τον αμφισβητούν. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να χρεώνουν στον Κ. Καραμανλή στελέχη όπως η βουλευτής Κ. Παπακώστα, κάτι που, για όσους γνωρίζουν τα ενδότερα της παράταξης, είναι εκτός πραγματικότητας. Συχνά-πυκνά βρίσκονται στο στόχαστρό τους οι Β. Μεϊμαράκης, Γ. Βλάχος, Β. Αντώναρος κ.ά. Η τακτική αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με τη διχαστική λογική που ανέκαθεν διακατείχε την πλευρά Σαμαρά -ποιος ξεχνά ότι ανέτρεψε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;-, αλλά και με την προσπάθεια ασφυκτικού εναγκαλισμού του Κυρ. Μητσοτάκη. Το γεγονός ότι κατάφερε και του φύτεψε ακριβώς δίπλα του τον Άδ. Γεωργιάδη δείχνει ότι η προσπάθεια αυτή έχει, πού και πού, αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή, blogs που απηχούν τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού έχουν κηρύξει τον πόλεμο σε στελέχη της παράταξης που έχουν το… θράσος να διατυπώνουν επιφυλάξεις ή ενστάσεις για επιλογές της ηγεσίας. Που τολμούν και έχουν -πόσω μάλλον να τη δημοσιοποιούν- διαφορετική άποψη σε επιμέρους ζητήματα, μείζονος ή και ελάσσονος σημασίας. Εκτοξεύουν σε βάρος τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς, ενώ προτρέπουν τον κ. Μητσοτάκη να τους διώξει, στη βάση ότι αν δεν καθαρίσει την παράταξη, δεν πρόκειται να γίνει καλός πρωθυπουργός!

Στελέχη της παράταξης αποδίδουν την επιθετική στάση της πλευράς Σαμαρά αυτή ακριβώς την περίοδο στο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες που -μέσων τρίτων- του μεταφέρει ο πρώην πρωθυπουργός. Από την άλλη, ο τελευταίος δεν είναι διόλου ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι έκλεισε σταδιακά το χάσμα που υπήρχε μεταξύ του Κυρ. Μητσοτάκη και του Κ. Κα­ραμανλή.

ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου