Δευτέρα, Ιουλίου 17, 2017

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ




Δεν μας ενδιαφέρουν οι αήθεις επιθέσεις με φρασεολογία πεζοδρομίου κυβερνητικών στελεχών εναντίον της Δικαιοσύνης. Κι ούτε φυσικά στηρίζουμε τις ιδέες του Σύριζα περί Δικαιοσύνης. Ωστόσο όμως όταν ορισμένες βολές των κυβερνητικών στελεχών βρίσκουν απήχηση σε άλλους πολιτικούς χώρους τότε κάτι στραβό συμβαίνει και οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης..... θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους.

Δέχονται λοιπόν οι Δικαστές παρότι έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή...στον εαυτό τους, να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες αλλά να ελέγχονται από όργανο κατά πλειοψηφία αποτελούμενο από δικαστικούς. Δηλαδή ελεγχόμενος και ελεγκτής να είναι οι ίδιοι....Βγάλτε το πρώτο συμπέρασμα...

Επίσης ζητούν να μην τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά γιατί είναι προσωπικά δεδομένα και μπορεί να διαρρεύσουν. Δηλαδή είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας δημόσιοι υπάλληλοι δημοσιογράφοι κλπ κλπ που υποχρεούνται δήλωση πόθεν έσχες και δεν φοβούνται την δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων τους ή... δεν πρέπει να έχουν προσωπικά δεδομένα.

Βγάλτε το δεύτερο συμπέρασμα..

Σε πρόσφατη ημερίδα για την διαφθορά ανακοινώθηκαν τα εξής στοιχεία για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των δικαστικών.


Το σύνολο υπόχρεων δικαστών σε δήλωση «πόθεν έσχες» είναι 4.189, ενώ από αυτούς υπέβαλαν δήλωση 352.

● Το σύνολο των υπόχρεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι 220, με 57 εξ αυτών να έχουν υποβάλει δήλωση.

● Το σύνολο των υπόχρεων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι 395 και από αυτούς δήλωση υπέβαλαν οι 37.

Επίσης συνολικά υποβλήθηκαν και 54 δηλώσεις με λανθασμένα στοιχεία.
Βγάλτε το τρίτο συμπέρασμα...

Το επαναλαμβάνουμε... Όταν οι αντιδράσεις για αποφάσεις που αφορούν την Δικαιοσύνη προέρχονται από έναν πολιτικό χώρο και εμποτίζουν τους ψηφοφόρους και μόνον του Σύριζα τότε πρόκειται για πολιτική κόντρα. Όταν όμως διαπερνούν τις πολιτικές και τις κοινωνικές διαστρωματώσεις και γενικεύεται η αντίδραση τότε κάτι δεν πάει καλά. Και οι ανεξάρτητες αρχές της Δικαιοσύνης θα πρέπει να το λάβουν αυτό σοβαρά υπόψιν τους.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου