Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017

ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ- ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ








Μία περίεργη σιωπή και ανεκτικότητα βλακώδης, κυριαρχεί στο θέμα των πόρων του ΕΔΟΕΑΠ και στην υπογραφή του δανείου. Σε άλλες περιπτώσεις, άλλων εργαζομένων, η ΕΣΗΕΑ ξεσήκωνε τον κόσμο και τώρα- που πρόκειται να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός των δημοσιογράφων ....και εκείνοι που είχαν το πλέον εύρωστο ταμείο και έδιναν τα μύρια όσα στο ταμείο τους, να μην έχουν περίθαλψη και μέρος μεγάλο της συντάξεώς τους- δεν ακούγεται κουβέντα. Από την μια το Ελεγκτικό Συνέδριο, με τις συνήθεις αγκυλώσεις του, από την άλλη η γραφειοκρατία του αρμόδιου υπουργείου, ο ένας τα ρίχνει στον άλλον και οι χιλιάδες δημοσιογράφοι, μένουν με υποτυπώδη περίθαλψη και οι συνταξιούχοι χωρίς συντάξεις.

Τι θα πει δεν έχει γίνει προεδρείο. Να πάψουν οι δημοσιογράφοι να κολλάνε σε ένα απαρχαιωμένο καταστατικό, με σκοταδιστικές αντιλήψεις και αγκυλώσεις μεσαίωνα και να προχωρήσουν άμεσα, σε απεργία διαρκείας σε όλα τα μέσα. Γιατί τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, έχει και ο εκδοτικός χώρος που δεν πλήρωνε και ορισμένοι εκδότες, που ήθελαν και...σύνταξη και περίθαλψη για τους εαυτούς τους χωρίς να πληρώνουν δεκάρα. Επίσης τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης με την κλοπή του αγγελιόσημου, χωρίς αυτό αυτόματα να αντικατασταθεί από άλλον πόρο. 

Κλείστε τους και ταυτόχρονα ξεκινήστε τις διαπραγματεύσεις, για να βρεθεί πόρος. Με συναινετικές διαδικασίες, απέναντι σε ένα ολόκληρο κράτος, που κωφεύει, δεν βγαίνει τίποτα. Κατεβάστε τα ρολά στα μέσα ενημέρωσης. Εντύπωση επίσης προκαλεί η σιωπή των συνήθως λαλίστατων δημοσιογράφων παρουσιαστών εκπομπών στην τηλεόραση,  που δεν βρήκαν μία λέξη να πουν, για το πρόβλημα που δημιουργείται για όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο. Απόλυτη σύμπνοια, με τους εκδότες και τους επιχειρηματίες, των μέσων ενημέρωσης.. 
Κλείστε όλα τα μέσα ενημέρωσης, έως να βρεθεί λύση. Κάντε και κάτι ...για τους...εαυτούς σας....-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου