Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ






Εγκλημάτισαν όσοι κατήργησαν το αγγελιόσημο και διπλά, γιατί θα έπρεπε να βρουν αυτόματα έναν άλλο πόρο, να το αντικαταστήσει. Τώρα μπροστά στην πλήρη απαξίωση δημοσιογράφων και συνταξιούχων, όλοι εκείνοι που θελουν να κτυπήσουν τους διοικούντες, του ΕΔΟΕΑΠ, θα συνεχίσουν να λένε τις συνήθεις υπερβολικές μπαρούφες....

Έστω και καθυστερημένα, μετά από πολλές προσπάθειες η κυβέρνηση θέλησε να δώσει το έκτακτο δάνειο στον ΕΔΟΕΠ, έως ότου βρεθεί καποια λύση. Οι γνωστοί άγνωστοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τους γνωστούς αγνώστους παρέδρους, δεν υπογράφουν, γιατί λέει θελουν εγγυήσεις. Αυτές έχουμε τους λένε από τον ΕΔΟΕΑΠ κι αυτοί στυλώνουν τα πόδια. Συνήθης τακτική των ελεγκτικών αρχών της χώρας, εκτός εάν αφορά τους εαυτούς τους -δεδουλευμένα αναδρομικά κλπ κλπ- τότε τα ψηφίζουν όλα.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, θα πρέπει να προχωρήσει σε γενική συνέλευση και η Ένωση Συντακτών να αποφασίσει σκληρή στάση συνεχούς απεργιακής κινητοποίησης στα μέσα ενημέρωσης. Έως τότε όμως, το Ελεγκτικό Συνέδριο ας κατανοήσει ότι όλα δεν λειτουργούν τυπολατρικά, με βάση την παράγραφο τάδε της υποσημείωσης δείνα, αλλά και με την λογική και το ΔΙΚΑΙΟ. Ειδικά όταν χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν περίθαλψη και ορισμένοι να φάνε.

Οι δημοσιογράφοι, επιτέλους, πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να ξεσηκώνουν τον κόσμο για τα δίκαια των άλλων και να κλείνουν το στόμα για τα δικά τους. Δώστε αγώνα με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου