Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ;


Αποτέλεσμα εικόνας για ρομα τσιγγανοι


Κινδυνεύει ο οποιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας, να κατηγορηθεί για ρατσισμό, όταν λέει αλήθειες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.


Η όχι και τόσο συμπαθής τάξη των Ρομά, αποτελεί πληγή για την ελληνική κοινωνία, εδώ και δεκαετίες. Δικηγόροι και πολιτικοί, προστρέχουν κάθε φορά, να προστατεύσουν τα δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα, μιας φάρας -γιατί περί αυτού πρόκειται- που δεν ενσωματώθηκε, πουθενά στην Ευρώπη στις κοινωνίες, που καταδυνάστευε και καταλήστευε και φυσικά δεν πρόκειται να ενσωματωθεί ποτέ στην Ελληνική κοινωνία.

Οι πολίτες αυτής της χώρας, που δεν είναι αθίγγανοι κι έχουν την ατυχία να διαμένουν στο Μενίδι,  έχουν πολλά να πουν... Ρατσιστές κι αυτοί φυσικά.

Οι αθίγγανοι λοιπόν, όπου διαμένουν, πρόσκαιρα ή περισσότερο μόνιμα, κλέβουν, απειλούν διακινούν ναρκωτικά και γενικώς παραβαίνουν, κάθε κανόνα Δικαίου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά μήκος της Αττικής οδού και πριν φθάσει κανείς στα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου, δεκάδες περιστατικά έχει καταγράψει η τροχαία, από γύφτους, που πετάνε πέτρες στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Έτσι για πλάκα στην προσπάθεια της ενσωμάτωσης...


Στη περιοχή του νομισματοκοπείου, οι κάτοικοι του Κάτω Χαλανδρίου και της πέριξ περιοχής, βασανίζονται από τους ντόπιους γύφτους. Κλέβουν, απειλούν και μετά το βράδυ πέφτει άκρα του τάφου σιωπή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι όλη η περιοχή, πέριξ του νομισματοκοπείου, δεν ...διαθέτει φρεάτια. Κλέβουν ακόμα και τα φρεάτια και τα πουλάνε, για σίδερα. Δεν υπαρχει πουθενά, σήμανση οδών. Κλέβουν τις πινακίδες των δρόμων. Κι όμως κάθε προσπάθεια απομάκρυνσής τους , προσκρούει στους προστάτες γύφτων δικηγόρους και πολιτικούς, που είναι φυσικά οι υπαίτιοι, για την καταστροφή μιας ωραίας περιοχής και τα δεινά των κάτοικων της.

Οι Ρομά δεν διορθώνονται. Δεν ενσωματώνονται. Πάντα ακραία παραβατικοί θα είναι και φυσικά πολύ σωστά κατηγορούνται πολιτικοί κι άλλοι ότι τους εκμεταλλεύονται. Έπρεπε εδώ και καιρό, η πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον τους. Δεν το έκανε. Τα δικαστήρια της Ευελπίδων και όχι μόνον, φιλοξενούν καθημερινά εκατοντάδες Ρομά, που κατηγορούνται για τα μύρια όσα... Δεν διορθώνεται η κατάσταση, χωρίς δραστικά σκληρά μέτρα, τα οποία θα σταματήσουν φυσικά από τους δήθεν προοδευτικούς, που δεν παίρνουν τα δισάκια τους στον ώμο, να επιχειρήσουν να επιβιώσουν δίπλα σε έναν καταυλισμό τσιγγάνων. Το πλέον εξοργιστικά...αστείο της υποθέσεως, είναι ότι στο Μενίδι ξεσηκώθηκαν και οι γύφτοι και ζητουν δικαιώματα, μαζί με τους πολιτισμένους κατοίκους... Το πρώτο ερώτημα για να διανθίσουμε και με λίγο χιούμορ την υπόθεση, είναι πόσα ρολόγια, πορτοφόλια και τσάντες  χάθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων. Και το δεύτερο, είναι πραγματικό, γιατί καταγράφηκε; Eίναι αλήθεια ότι κατά την διάρκεια των πρώτων εκδηλώσεων, των αθίγγανων πλακώθηκαν δυο οικογένειες, γιατί το μέλος της μίας ...έκλεψε, την τσάντα ενός μέλους της άλλης; Θέατρο η κατάσταση και περισσότερο θέατρο, την κάνουν οι ανθρωπιστικές δήθεν αντιδράσεις, των δήθεν προοδευτικών...Ας πάνε να καθίσουν στο Μενίδι, στην περιοχή την οποία ούτε οι οδηγοί των λεωφορείων δεν πηγαίνουν από μια ώρα κι έπειτα και τα λέμε...-







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου