Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2017

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Ενσωματωμένη εικόνα 1

Θεωρούν ότι με ψέμματα -πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει- θα επηρεάσουν τις απόψεις των πολιτών. Δεν θα αντιταχθούμε σε αυτό. Πολύ λίγοι, διαβάζουν. Πάρτε για παράδειγμα, το μείζον θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και της παραποίησης των στοιχείων, με τα οποία εκβιαστικά, μπήκε ...η χώρα μας στα μνημόνια.
Πόσοι 'Ελληνες, έχουν διαβάσει τι έχει γίνει στην πραγματικότητα. Ότι τους σερβίρουν, αυτό τρώνε.Δεν κάθονται να μελετήσουν την μια και την άλλη πλευρά και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Ένα άλλο φαινόμενο, είναι η κοντή μνήμη. Εάν αναρωτιόντουσαν οι ψηφοφόροι του Άδωνι Γεωργιάδη κι έκαναν μια πρόχειρη αναδρομή στο τι έχει πει ξεπεί και πόσες διαφορετικές αποψεις έχει εκφράσει ο πολιτικός, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα το ψήφιζαν. Δεν ενδιαφέρονται, όμως αρκεί να ικανοποιεί το αίσθημα, του μίσους που νιώθουν για τον Σάριζα
Το ίδιο συμβαίνει και για άλλα μείζονα ζητήματα. Κοιτάξτε πως αντιδρούν τα κόμματα, στην νέα συμφωνία.Σαφώς και πρόκειται για μία επαίσχυντη συμφωνία, που τα κόμματα όμως της αντιπολίτευσης...δεν έβλεπαν να επιτυγχάνεται. Αυτή ήταν η λογική και η πολιτική τους. Από την άλλη, ο Σύριζα, διατυμπανίζει την επιτυχία της συμφωνίας, παραλείποντας να υπενθυμίσει ότι επί δεκαετίες η χώρα,μπαίνει στον πάγο.
Δεν υπάρχει, κοινή λογική .Να βγει να μιλήσει η αντιπολίτευση, με την γλώσσα της αλήθειας. Να πει επιτέλους,υπαρχει συμφωνία, αλλά δεσμεύσατε την χώρα, για δεκαετίες. Να βγει η κυβέρνηση να πει, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να λάβουμε αυτά που θέλαμε, θα προσπαθήσουμε κι άλλο.
Υπερβολές και ψέμματα, απ' όλες τις πλευρές, με ορίζοντα διετίας ακόμα. Τι άλλο θα πούνε, μέχρι τις εκλογές.
Και δεν βλέπουν μακρυά. Εάν έβλεπαν θα προσάρμοζαν την πολιτική τους στον ορίζοντα μέχρι τις εκλογές. Η κυβέρνηση, θα επιχειρούσε να κάνει λιγότερα ολέθρια λάθη και η αντιπολίτευση θα υπέβαλλε σοβαρά ερωτήματα και αντιπροτάσεις, με ουσία και όχι πυροτεχνήματα.


Ένα πολιτικό σκηνικό, που θυμίζει διαγωνισμό για το μεγαλύτερο ψέμμα. Δυστυχώς.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου