Σάββατο, Απριλίου 01, 2017

Πλήρες και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη δίκη και καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ




Πλήρες και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη δίκη και καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ,

Για Δεύτερη Φορά Καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ

Η Ελληνική Δικαιοσύνη αποδεικνύεται αδέκαστη.....


παρά τον πόλεμο που της έχουν κηρύξει οι καταστροφείς της πατρίδας μας: Κομισιόν-Eurostat και ΔΝΤ

Στις 28 Μαρτίου 2017, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Α. Γεωργίου, καταδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιώς με 12 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή για το έγκλημα της δυσφήμισης κατά του πρώην Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Νικολάου Στρόμπλου.

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε στον κ. Γεωργίου μετά από έφεση που είχαν ασκήσει οι δικηγόροι του κατά της ίδιας καταδικαστικής απόφασης που πάρθηκε στις 1-6-2016 από το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς. Ο κ. Νικόλαος Στρόμπλος είχε υποβάλει το 2014 μήνυση και αγωγή κατά του κ. Γεωργίου, τότε προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και προϊσταμένου του, για συκοφαντική δυσφήμιση διότι ο Γεωργίου είχε αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ Δελτίο Τύπου που τον συκοφαντούσε ως στατιστικό απατεώνα και λαθρόχειρα. Ο κ. Νικόλαος Στρόμπλος είναι ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας κατά του κ. Γεωργίου για την ψευδή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 – οι άλλοι δύο βασικοί μάρτυρες και πολιτικώς ενάγοντες είναι ο κ. Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, και η κ. Ζωή Γεωργαντά, πρώην Μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.

Στην χθεσινή δίκη προσήλθαν ως μάρτυρες κατηγορίας του Γεωργίου οι εξής:


Νικόλαος Λογοθέτης, Στατιστικός επιστήμων και πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,


Ζωή Γεωργαντά, πρώην Μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας,


Σάββας Ρομπόλης, Πρώην Διευθυντής Ερευνών του ΙΝΕ και Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου,


Κωνσταντίνος Σκορδάς, Στατιστικός επιστήμων, στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ και πρώην Μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ,


Νικόλαος Κλουβάτος, στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου του Προσωπικού της ΕΛΣΤΑΤ,


Κώστας Βούλγαρης και Δημήτριος Τσέπας, στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ,


Γιώργος Κουρής, πρώην ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών επί κυβερνήσεων Καραμανλή,


Στέφανος Αναγνώστου, δημοσιογράφος και στέλεχος της ΕΣΗΕΑ.

Μάρτυρες υποστήριξης του Γεωργίου ήταν η Μιράντα Ξαφά, συνάδελφος του Γεωργίου στο ΔΝΤ, και ο Ιταλός LucaAscoli, στέλεχος της Eurostat από το 1998.

Δικηγόροι του Νικολάου Στρόμπλου ήταν η κα Άρτεμις Διδήλη, η οποία κέρδισε την καταδίκη του Γεωργίου πρωτόδικα στις 1-6-2016 μετά από επική μάχη δύο ημερών, και ο κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ ο οποίος συνεργάστηκε με την κα Διδήλη στην εκδίκαση της έφεσης και στην επίτευξη της εκ νέου καταδίκης του Γεωργίου. Και οι δύο δικηγόροι του κ. Στρόμπλου εργάστηκαν ανιδιοτελώς. Δικηγόροι του Γεωργίου ήταν ο κ. Νικόλαος Γ. Ντέσκας από το Γραφείο Γ.Κ. Στεφανάκη και ο κ. Ιωάννης Λάγγας.

Κατά την δίκη, η οποία διήρκεσε μέχρι τις 4 το απόγευμα, όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας υποστήριξαν εμπεριστατωμένα ότι ο κ. Γεωργίου σκόπιμα και δολίως προέβη στην συκοφαντική δυσφήμιση του κ. Στρόμπλου με σκοπό να τον απαξιώσει ως έναν από τους βασικούς μάρτυρες της ψευδούς διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 που τελέστηκε από τον Γεωργίου τον Νοέμβριο 2010 κατά συναυτουργία, έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος και εθνικής προδοσίας για το οποίο διώκεται μετά την απόφαση 1331/1-8-2016 του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Οι δικηγόροι του κ. Νικολάου Στρόμπλου με τις ερωτήσεις τους στους μάρτυρες υποστήριξης του Γεωργίου ξεσκέπασαν στο Δικαστήριο τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας από αυτούς τους μάρτυρες οι οποίοι έφτασαν μέχρι του σημείου να παραλογίζονται. Ο μεν κ. Ascoli απαντούσε συνεχώς: «δεν ξέρω, δεν είναι δουλειά μου αυτό». Αυτές οι απαντήσεις μας θύμισαν τις δηλώσεις του Γερμανού Γενικού Διευθυντή της Eurostat, κ. Ράντερμάχερ, όταν, λόγω του γεγονότος των καταγγελιών των Γεωργαντά-Λογοθέτη για το παράνομο φούσκωμα του δημοσίου ελλείμματος της χώρας μας, ερωτήθηκε από δημοσιογράφους των NewYorkTimes πριν λίγα χρόνια για το αν τα στατιστικά στοιχεία που προσυπογράφει για τις χώρες της ΕΕ αντιπροσωπεύουν αληθινές-αντικειμενικές μετρήσεις, ο κ. Ράντερμάχερ απάντησε ότι η δουλειά του δεν είναι η αλήθεια.

Οι δε απαντήσεις της κ. Ξαφά ήταν συγχρόνως αποκαλυπτικές από πολλές διαστάσεις αλλά και εννοιολογικά παράλογες, ενώ φαινόταν ότι δεν την ενδιέφερε παρά μόνον η αθώωση του συναδέλφου της Γεωργίου. Όταν ερωτήθηκε αν είναι αλήθεια το ότι όντας Σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της χώρας ήταν ταυτόχρονα και Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε δηλώσει ότι τα λεφτά που έπαιρνε δεν της έφταναν για να ζήσει και γι’ αυτό παραιτήθηκε, απάντησε ότι έτσι είναι.

Ισχυρίστηκε δε το εξής παράλογο: όταν ο κ. Γεωργίου έγραψε σε Δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ ότι ο πρώην Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ διέπραξε στατιστικές απατεωνιές και λαθροχειρίες, δεν εννοούσε τον κ. Στρόμπλο και ας ήταν ο κ. Στρόμπλος ο μόνος πρώην Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ!!!

Σημειώνουμε ακόμα ότι όταν εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για την κακουργηματική δίωξη του Γεωργίου, η κυρία αυτή δήλωσε ότι ο Άρειος Πάγος ζητούσε την δίωξη του Γεωργίου αντί να του ζητήσει συγγνώμη!!!

Ανέφερε δε ότι το δημόσιο χρέος του 2009 που δήλωσε ο Γεωργίου ήταν 36 δισεκ. ευρώ. Φαίνεται ότι οι γνώσεις της είναι τόσο καλές που μπερδεύει το χρέος με το έλλειμμα.

Επειδή οι δικηγόροι του Γεωργίου προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν το Δικαστήριο, χωρίς βέβαια να το πετύχουν, ότι το ζήτημα της στατιστικής απατεωνίας επικεντρωνόταν στην περίοδο της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή ισχυριζόμενοι ψευδώς, όπως αποδείχτηκε, ότι η Eurostat χαρακτήριζε έτσι την τότε Εθνική Στατιστική Υπηρεσία μας, και ισχυριζόμενοι επίσης ότι ο Γεωργίου δεν ήταν υπεύθυνος για τα Μνημόνια, θα αναφέρουμε τις εξής μαρτυρίες των Γεωργαντά και Λογοθέτη, καθώς και επισήμανση της δικηγόρου κας Διδήλη:


Η Eurostat πουθενά δεν αναφέρει την Στατιστική μας Υπηρεσία ως απατεώνα και ιδιαίτερα τον κ. Στρόμπλο για τον οποίο έχουν πάντα εκφραστεί με επαίνους και η Κομισιόν, αλλά και ο Γενικός Διευθυντής της Eurostat, Ράντερμάχερ.


Οι επιφυλάξεις της Eurostat για την αξιοπιστία των Ελληνικών στατιστικών για την περίοδο Κώστα Καραμανλή είχαν ουσιαστικά αρθεί, ενώ πολλές άλλες χώρες της ΕΕ είχαν και έχουν επιφυλάξεις για τα δημοσιονομικά τους στοιχεία. Μάλιστα, αναγκάστηκε ο κ. Ascoli να πεί ότι στην Αυστρία επιβάλανε 30 εκατ. ευρώ πρόστιμο.


Ο κ. Γεωργίου είναι απόλυτα υπεύθυνος για το καθεστώς των Μνημονίων στην χώρα μας με όλες τις καταστροφικές τους συνέπειες που φαίνεται ότι ήταν σχέδιο για να υλοποιηθεί από αυτόν. Έτσι, ο Γεωργίου αφενός νομιμοποίησε το Α΄ Μνημόνιο με το να εξουδετερώσει το 7-μελές Συλλογικό Όργανο Διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, ούτως ώστε να μην ελεγχθεί η αξιοπιστία της πρόβλεψης 13,6% του ελλείμματος τον Απρίλιο του 2010, και αφετέρου διόγκωσε ψευδώς και παράνομα το 13,6%, και τον Νοέμβριο του 2010 το έκανε ίσο με 15,8% τελική εκτίμηση, με συνέπεια, όπως ρητώς λέγεται στις Εκθέσεις του ΔΝΤ, το Β΄ Μνημόνιο, το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι ουσιαστικά παρέδωσε στους ξένους την εθνική μας κυριαρχία.

Σημειώνουμε ότι όπως φαίνεται, οι διάφορες πλεκτάνες κατά βασικών μαρτύρων της εθνικής υπόθεσης της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου χρέους και ελλείμματος της χώρας μας για το 2009 έχουν καταρρίφθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Απομένει τώρα, (α) η εκδίκαση του εγκλήματος του Γεωργίου σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση που ορίστηκε για τις 29/5/2017, και (β)η απόφαση για την εκδίκαση του κακουργήματος και εθνικής προδοσίας για το φούσκωμα του δημοσίου ελλείμματος του 2009 που αναμένουμε συντόμως από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Η Θεία Δίκη πλησιάζει

και ας φωνασκούν όσο θέλουν ΔΝΤ και Κομισιόν-Eurostat.

- See more at: http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/plhres-kai-apokalyptiko-reportaz-gia-th-dikh-kai-katadikh-toy-gewrgioy-ths-elstat-28-03-2017#sthash.Qk6TB12Z.dpuf




Πλήρες και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη δίκη και καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ,

newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου