Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017

ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚOΜΕΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ




ΠΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ;
ΧΑΡΙΖΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΦΕΛΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;

Ορυμαγδός...Μετά την απόφαση για το Βατοπέδι, ανέβηκαν διαπλεκόμενα... και <εκσυγχρονιστές> στα κεραμίδια. Δεν θα σταθούμε και πολύ, στην συνέντευξη του Κώστα Σημίτη. Εάν ένας πρώην πρωθυπουργός, με ολίγην πολύ ολίγην αποδοχή από το πόπολο, έχει τέτοια μεταχείριση, δικαιούμεθα να ελπίζουμε ότι θα μας διαθέσουν το ένα λεπτό για να γίνουμε διάσημοι. Όσο για τις ερωτήσεις, που ...δεν έγιναν, να'ναι καλά και ο Τσίμας -γνωστών φρονημάτων- όσο και η αγαπημένη σύζυγος του συμπαθούς Μπακογιάννη, το γένος Μησοτάκη. Προφανέστατα, εξαιτίας αυτού του λόγου και μόνον, θα έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να σπεύσει να απαντήσει στις ανοησίες του Πόκεμον....(α ρε Μαλβίνα). Ωστόσο, άντε δεν σεβάστηκε αυτό, δεν φαίνεται όμως ότι σέβεται και τον Κ.Καραμανλή, ούτε τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν αντιλαμβανόμαστε φυσικά γιατί ο Κ.Καραμανλής, δεν τους ξεχέζει. Δηλαδή τι άλλο περιμένει; Βγαίνει ο αρχιερέας της διαπλοκής, απαξιώνει ένα έργο το οποίο ακούγεται εξωφρενικό, κάθε ημέρα που περνά δικαιώνεται και με δικαστικές βούλες, αλλά ο Καραμανλής έχει αγκαλιάσει τον θεσμικό του ρόλο. Αυτός ο ρόλος αναρωτιόμαστε, δεν σχετίζεται με την ιδεολογία μιας παράταξης, που δεν σέβεται τις προσπάθειες, τις θυσίες τόσων κυβερνήσεων; Ας είναι όμως, ο καθένας πράττει ή ...δεν πράττει και κρίνεται.

Είναι σαφές, ότι τόσο δημοσκοπήσεις που θάφτηκαν, όσο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, μιλάει για Καραμανλή και για την επάνοδό του.

Τα διαπλεκόμενα το μυρίστηκαν και είπαν να στηρίξουν την αντίθετη άποψη, που δεν στηρίζεται σε αριθμούς και στοιχεία, αλλά στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που χρόνια πότισαν τον ελληνικό λαό ...τα ίδια τα διαπλεκόμενα. Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.

Ελα όμως, που ο πονηρούλης Καμμένος, σφετεριστής διαρκείας του ονόματος του Καραμανλή και του έργου του, βγήκε και τον υπερασπίστηκε. Άντε βγήκε και ο Σύριζα, εμμέσως. Εκείνη που δεν βγήκε... είναι η Νέα Δημοκρατία του Κούλη. Γιατί; Μην τα χαλάσει με τον ανύπαρκτο Σημίτη και την παρεούλα του, με τη οποία φλερτάρει; Χάνει ψηφάκια συνέχεια ο Κυριάκος, προκειμένου να μην αποδεχθεί μια ιδεολογική τάση, που είναι η πλειοψηφούσα, σήμερα στην Νέα Δημοκρατία.


Η απόφαση για το Βατοπέδι, άλλαξε το τοπίο. Είναι σαφές, ότι ολοένα καθώς ...οι αποφάσεις, που είναι προφανέστατες γι' αυτούς που γνωρίζουν, όχι για τους αφελείς που τρώνε το κουτόχορτο εδώ και χρόνια των διαπλεκόμενων μίντια, θα βγαίνουν συνεχώς και το κύμα οργής θα συμπαρασύρει τους λίγους, πολύ λίγους, όπως αποδείχθηκε ηγετίσκους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου