Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2017

ΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;



Αναρωτιέται κανείς, αν προβληματίζονται έστω και μια στιγμή, όσοι στέκονται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα μπάχαλο η ιστορική παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή κι αυτοί έχουν την αίσθηση, ότι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν; Δεν έχει υπάρξει ....μέχρι στιγμής, ούτε ένα συλλογικό κομματικό όργανο, που να αποφασίσει αυτά που λέει ο Κυριάκος. Ό,τι θέλει λέει, ό,τι θέλει υποστηρίζει, χωρίς σχέδιο, πρόγραμμα, κατεύθυνση.
Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να γίνεται ρεζίλι, απέναντι πιθανότατα στην χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ στον τόπο. Δεν έχει αρθρώσει μια ουσιαστική αντιπολιτευτική πρόταση. Δεν έχει συμπαρασύρει τον κόσμο. Στέκονται αναποφάσιστοι, μετά από όλα αυτά που γίνονται, όλοι αυτοί που φεύγουν από τον Σύριζα. Δεν πείθει ο Μητσοτάκης, παρά μόνον τους φανατικά σκεπτόμενους που νομίζουν οι αφελείς, ότι θα βολευτούν .
Αλλού γι' αλλού η Νέα Δημοκρατία, δεν ψηφίζει λέει τα μέτρα, γιατί είναι αποτέλεσμα των ολέθριων σφαλμάτων του Σύριζα. Τα μέτρα που θα ψήφιζε, εάν ήταν κυβέρνηση και που πίεζε την κυβέρνηση, να τα ψηφίσει. Παραλογισμός, στο έσχατο σημείο του, χωρίς μια ουσιαστική αφετηρία πολιτικής σκέψης. Η εξουσία για την εξουσία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έρχεται δεύτερος μετά... τον κανέναν στις δημοσκοπήσεις στην καταλληλότητα για να κυβερνήσει.

Δεν τα βλέπουν όλα αυτά οι νεοδημοκράτες; Η στάση του Κυριάκου έχει αποθρασύνει εντελώς το Σημιτικό και Παπανδρεϊκό στρατόπεδο, που ζητά εξεταστικές, η Νέα Δημοκρατίια στέκεται αμήχανη και μεγαλώνει το χάσμα, μεταξύ πεφωτισμένων, σκεπτόμενων νεοδημοκρατών και γκαγκά, που τρέφονται μόνον από το μίσος τους.

Αντί να γεφυρώσει αυτό το χάσμα, ο Μητσοτάκης, με τις ενέργειές του, το μεγαλώνει συνεχώς, ζητώντας εκλογές, ενώ δεν μπορεί να τις επιβάλλει. Γραφική η κατάσταση, έως και επικίνδυνη, γιατί απέναντι σε μια ανίκανη κυβέρνηση, στέκεται μια αποδεκατισμένη και ανόητα σκεπτόμενη αξιωματική αντιπολίτευση. Και ο χρόνος περνάει, η φθορά του Σύριζα αυξάνεται, αλλά δεν εισπράττει η Νέα Δημοκρατία, που έχει κι αυτή την δική της φθορά. Λες και όλοι αυτοί που στέκονται αμήχανοι, μπροστά στην ανικανότητα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης, κάτι περιμένουν...Και δικαίως...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου