Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2017

Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ (ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ)




Φυσιογνωμιστής:αυτός που ασχολείται επιστημονικά, με τη φυσιογνωμική, o ερευνητής των φυσιογνωμιών και των χαρακτηριστικών τους.
Δεν απαιτείται να είσαι φυσιογνωμιστής, αρκεί να έχεις μια στοιχειώδη αντίληψη, φάτσας-χαρακτήρα. Τότε αμέσως αντιλαμβάνεσαι, ότι προκειται π.χ. για ψώνιο...Ειδικά, εάν δεν έχει εργασθεί ποτέ στην ζωή του και ανέβηκε τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας...πολιτικής ή όποιας άλλης, εξαιτίας των διευκολύνσεων, που πέτυχε η οικογένειά του.

Συνήθως φουκαριάρης και στις φιλικές και οικογενειακές του σχέσεις, μάλλον αποτυχημένος εραστής, έχει την αίσθηση ότι είναι θεόπνευστος, χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση, η φάτσα του με ιερατείο ή βιβλικές μορφές...Μάλλον προς ..καλικάντζαρο ρέπει...

Έχει την αίσθηση ότι είναι κάποιος και π.χ. μια κοινή καθημερινή κίνηση, ας πούμε η απόλαυση ενός καφέ, έχει την εντύπωση ο έρμος, ότι αποτελεί διαφήμιση για τον...καφέ...Αστεία φιγούρα, γεμάτη κόμπλεξ, με μάτια ...σουτιέν εξόφθαλμα, έχεις την εντύπωση ότι νιώθει συνεχώς έκπληκτος, γι' αυτά που συμβαίνουν γύρω του.... συμπεριλαμβανομένης και της ανόδου του.

Εάν οι περισσότεροι ήταν εύστροφοι και φυσιογνωμιστές, δεν θα είχε καμμία ελπίδα...Όμως δεν είναι...Δεν έχει σημασία, εάν το μυαλό σας πηγαίνει κάπου συγκεκριμένα...

Μήπως τελικά είστε φυσιογνωμιστές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου