Σάββατο, Δεκεμβρίου 24, 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ...ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Είναι γεμάτη η πολιτική ζωή του τόπου. Αναρριχώνται από τις...καμινάδες των πολιτικών κομμάτων και ...τσουπ...Πέφτουν στο σαλόνι ,την ώρα που τρώνε οι συνδαιτήμονες -ο φωτογράφος, απαραίτητος για την προβολή τους- κι έχουν λύση για τα πάντα. Κοινό τους στοιχείο; Γνωρίζουν πάντα τα...πάντα.
Πλησιάζουν αφελείς πολιτικούς αρχηγούς, τους ροκανίζουν κανονικά, με ...κολακίες και το μοναδικό που αναζητούν, είναι μια ...θεσούλα. Έστω και ...μέσα στην καμινάδα. Δεν καίγονται. Η φωτιά, δεν καίει τους καλλικάντζαρους. Γι' αυτό άλλωστε και επιβιώνουν. Κοιτάξτε πόσοι τελευταία βγήκαν καπνισμένοι από την καμινάδα και πλησιάζουν τον έρμο τον Κυριάκο... Τον κολακεύουν, τον πλησιάζουν...σχεδόν απειλητικά κι αυτός είναι έτοιμος να τους δώσει την καμινάδα της λαχαναγοράς, λες και εκεί βρίσκεται το ...κέντρο του Ελληνισμού.


Με αυτούς, θέλει να κυβερνήσει ο Κυριάκος. Με ένα μάτσο καλικάντζαρους, που έβριζαν κάποτε το ...τζάκι της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ήταν βουλωμένο γι' αυτούς και τώρα ορθάνοιχτο. Ορισμένοι από δαύτους, δεν θα χωρέσουν να μπουν...Άλλοι θα μείνουν πάνω στην καμινάδα... περιμένοντας την διεύρυνση (της καμινάδας)....Έρμε Κυριάκο...Δεν θα'ρθει πότε για σένα ο Αι Βασίλης....Κι αυτός ο γενιοφόρος ...άκου να προτιμήσει...σαρδελίτσα και χταπόδι...χριστουγεννιατικές ημέρες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου