Σάββατο, Δεκεμβρίου 03, 2016

Η ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΨΑΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ...

Είναι απίθανο. Με έναν Σύριζα, που ξεπερνά η φθορά του το 40% των ψηφοφόρων του στις τελευταίες εκλογές, η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 45-50%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Με απλά λόγια, φεύγουν οι άνθρωποι από τον Σύριζα και ένα ελάχιστο ποσοστό επιστρέφει στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου. Δεν πείθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και όλο το σύστημα έχει πέσει επάνω του, για να τον στηρίξει. Πρόκειται για εκπληκτικό πολιτικό φαινόμενο, σχεδόν σκανδαλώδες, καθώς... τον σπρώχνουν από παντού κι αυτός δεν...τραβάει.

Ομοιάζει, με τον μαθητή του σχολείου, που του δίνουν τις λύσεις οι καθηγητές, για να γράψει άριστα κι αυτός τα γράφει λάθος... Είναι εκπληκτική η...επίδοσή του.


Το γεγονός όμως ότι η αδιευκρινιστη ψήφος, είναι το πρώτο κόμμα κατ' ουσίαν, δημιουργεί ερωτηματικά και για το κατά πόσο μπορεί να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό, με ένα ισχυρότατο κόμμα, που θα μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους, ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση. Στον αντίποδα αυτής της λογικής συνάρτησης, βρίσκονται οι επίδοξοι γραφικοί αρχηγοί, που ανακοινώνουν την δημιουργία κομμάτων-περιπτέρων για να παίξουν τον ρόλο του μπροστάρη ή του ρυθμιστή...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου