Κυριακή, Δεκεμβρίου 18, 2016

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ;

Είναι ξεκάθαρο και απόλυτα αληθές και μη αμφισβητήσιμο; Υπάρχει "κενό"στην πολιτική ζωή του τόπου, όχι μόνον διότι η συγκυβέρνηση παραπαίει, αλλά και γιατί η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση.
Το κενό αυτό, διαφαίνεται-πιστοποιείται, σε περισσότερες από δέκα έξι, παρακαλώ, μετρήσεις της κοινής γνώμης, που οδηγούν.... στα εξής δυο επίσης, μη αμφισβητήσιμα συμπεράσματα. 

Πρώτον: Η Νέα Δημοκρατία, δεν έχει αυξήσει, πάρα ελάχιστα την δύναμή της, αριθμητικά, από τις τελευταίες εκλογές και προφανέστατα, δεν έχει κερδίσει περισσότερες από δυο εκατοστιαίες μονάδες. Για λόγους φιλικής προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη διάθεσης, τα μέσα ενημέρωσης το κρύβουν επιμελώς και απλώς παρουσιάζουν την διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων, Σύριζα και Νέας Δημοκρατίας, η οποία μπορεί να αυξάνει, αλλά αυξάνει μόνον εξαιτίας της μείωσης της δύναμης του Σύριζα.

Δεύτερον: Αποτέλεσμα του πρώτου συμπεράσματος, είναι πως ένα μεγάλο -πιθανότατα το "πρώτο κόμμα"- ποσοστό αναποφάσιστων δεν θέλει ούτε τον Σύριζα, ούτε την Νέα Δημοκρατία.
Προφανέστατα, αναζητά μέσα στο κενό, που έχει δημιουργηθεί, μια άλλη λύση που δεν είναι ορατή, σε αυτήν την χρονική στιγμή. Αυτήν την λύση, δεν μπορεί να την δώσει φυσικά η κεντροαριστερά, με τις αστειότητες Φώφης, Γιωργάκη και Βενιζέλου, που μόνον γέλιο προκαλούν. Καλείται να την δώσει, ένα κεντροδεξιό σοβαρό κόμμα, που θα συγκεντρώσει τις ψήφους του Σύριζα, που προέρχονται από την δεξιά, ψηφοφόρων που δεν πείθονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και κεντρώων ψηφοφόρων άλλων χωρών.

Η ανάγκη είναι ξεκάθαρη, όχι εξαιτίας της παραπάνω αναλύσεως, αλλά με βάση όλα τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Κι αυτό είναι το ζητούμενο; Ένα κεντροδεξιό, σοβαρό κόμμα...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου