Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Είναι η μόνη λύση. Μόνον μέσα από συναινετικές διαδικασίες και όχι διχαστικά διλήμματα, μπορεί να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλει να κυβερνήσει. Ουτοπιστικό. Είναι σίγουρο, ότι θα αναγκασθεί, όποτε γίνουν εκλογές να συνεργασθεί με ένα από τα κόμματα περίπτερα, που συνήθως άλλα ...πρεσβεύουν.

Η περίοδος είναι δύσκολη, στελέχη έμπειρα δεν έχει, είναι δυστύχημα για τον τόπο να μπούμε σε άλλη μια περίοδο ...Σύριζα- ΑΝΕΛ.

Φυσικά η διέξοδος και η λύση στα αδιέξοδα δεν είναι οι οικουμενικές κυβερνήσεις.

Οι ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν και τα ανταλλάγματα στα κόμματα περίπτερα γεμίζουν δυσλειτουργίες το οικουμενικό σχήμα και οι ισορροπίες που απαιτείται να διατηρηθούν, το καθιστούν ανενεργό. Χαμένος χρόνος.

Αντιθέτως η συνεργασία, μεταξύ των δυο μεγαλύτερων δυνάμεων της χώρας, είναι απαραίτητη σε μείζονος σημασίας θέματα.

Η εξωτερική πολιτική, η οικονομία, η παιδεία, η άμυνα,είναι ορισμένα από τα μείζονα αυτονόητα ζητήματα.

Αν η κυβέρνηση, θεωρεί ότι δεν ...επιθυμει βοήθεια δικαίωμα της. Όμως δικαίωμα είναι και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ζητήσει να καθίσουν σε ένα τραπέζι, εκπρόσωποι των δυο κομμάτων να ανταλλάξουν αποψεις και να καταθέσουν προτάσεις, γι' αυτά τα θέματα. Όχι κοινοβουλευτικοί θεατρινισμοί.

"Ελάτε κύριοι, προχωράτε σε ορισμένες αποφάσεις, οικονομικού περιεχομένου. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, Θέλετε να τις συζητήσουμε, επισήμως, να γνωρίζει και ο ελληνικός λαός, τι έχουμε να αντιπροτείνουμε". Οι αντιπολιτευτικές επιθέσεις της Νέας Δημοκρατιας είναι άσφαιρες.
Κανείς δεν σκέφθηκε, από τους συνεργάτες του κου Μητσοτάκη, ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις και η διάθεση για συναίνεση θα εκθέσει τους αρνητές της. Γιατί μόνον με συναινετικές διαδικασίες μπορεί να προχωρήσει ο τόπος και ταυτόχρονα να καταδείξει και να υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία, ότι δεν έρχεται ως ο εκδικητής, που θα τα σαρώσει όλα -αυτό έχει ως αποτέλεσμα την συσπείρωση της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης- αλλά ως εναλλακτική λύση εξουσίας, που καταθέτει τις προτάσεις της. Όχι για να καταδείξει το λάθος των κυβερνητικών, αλλά για να τις διορθώσει για το καλό του τόπου.

Οι Έλληνες έχουν πεισθεί πλέον ότι διαχειριστή δυστυχώς θέλουν, αφού σωτήρες πεφωτισμένοι δεν υπάρχουν κι αν ....υπαρχει κάποιος δεν θέλει να εμπλακεί σε αυτήν την διένεξη μεταξύ των δυο κομμάτων. Ας υποβάλλει η Νέα Δημοκρατία τις προτάσεις της, με πρόσκληση στην κυβέρνηση, για συζήτηση. Και τότε θα δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος. Οι φανατικοί, που το μόνον που γνωρίζουν είναι να ξεσηκώνουν τον κόσμο -και υπάρχουν και στα δυο κόμματα- ή εκείνοι που βρίσκονται κοντά στην κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου