Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2016

ΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...

Δεν γνωρίζει κανείς εκ των μικρών κομμάτων περιπτέρων, τι του ξημερώνει. Στο Ποτάμι αποχωρήσεις και σε λίγο, είναι ολοφάνερο, η διάλυση του εκτρώματος του γραφικού Θεοδωράκη. Η επερχόμενη επίσης διάλυση του αστείου κόμματος του Λεβέντη -ο Καρράς είναι η αρχή-θεωρείται κι αυτή δεδομένη. Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης, είναι στα πρόθυρα κι αυτό... της διάλυσης. Το ΠΑΣΟΚ έχει ταυτισθεί πλέον στην συνείδηση του Ελληνα, με ό,τι πιο διεφθαρμένο και ακραίο υπαρχει, ταυτίσθηκε και με τον Γιωργάκη... κι έδεσε το πράγμα. Η Φώφη σε λίγο, θα μείνει μόνη και τα διαπλεκόμενα, δεν βλέπουν με κακό μάτι τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που φαίνεται ότι στην προσπάθειά του, υπαρχει και περίπτωση να συνδράμουν και ορισμένοι, απ' όσους τέλος πάντων έχουν μείνει, Σημιτικοί.
Οι ΑΝΕΛ βαστούν για λίγο ακόμα, καθώς ο Καμμένος έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται ότι το τραίνο θα φύγει αυτήν την φορά χωρίς αυτόν και σε αυτό συμφωνούν για πρώτη φορά και οι μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Ένα σκηνικό αλλάζει. Τα μικρά κόμματα περίπτερα, που εδώ και πολύ καιρό υπογραμμίσαμε ότι θα διαλυθούν, γιατί δεν εξυπηρετούν τίποτα τα ουσιαστικό, αντίθετα αποτελούν τροχοπέδη για μεγάλες συμφωνίες και συναινέσεις, θα πατώσουν.
Αυτό, σε αντίθεση με όσους πιστεύουν ότι εμπλουτίζουν τον πλουραλισμό τα περίπτερα, είναι το μέγιστο καλό για την Δημοκρατία. Θα διαμορφωθεί ένα πεδίο για τα μεγάλα κόμματα ή όσα μεχρι τότε είναι μεγάλα, συναινέσεων και ισχυρών κυβερνήσεων. Αυτό δεν το θελουν τα διαπλεκόμενα και είναι φυσικό, αφού επιθυμούν δορυφόρους, που να τους εξουσιάζουν για να παίζουν τα παιγνίδια τους. Είναι καλό και για τα μεγάλα κόμματα, γιατί θα εμπλουτισθούν με φίλιες δυνάμεις και θα αποκτήσουν πλουραλισμό στο εσωτερικό τους, εφόσον κανόνα αποτελεί ότι πολυτασικά κόμματα, απαιτείται να είναι τα κόμματα εξουσίας.


Η διάλυση των μικρών πολιτικών δυνάμεων, πιθανότατα να αυξήσει την δυναμική των συναινέσεων στις δυο πολιτικές δυνάμεις, Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα, που θα αναγκασθούν να παραμερίσουν τις ακραίες τάσεις και προσωπικές φιλοδοξίες.
Πιθανότατα αυτό να είναι το καλό σενάριο. Το κακό θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές. Και δεν θα έβγαινε κανένας κερδισμένος. Αντίθετα.....Ο τόπος απαιτεί συναινέσεις. Ας το κατανοήσουν και ο Τσίπρας και ο Κυριάκος.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου