Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ..


Πιθανότατα η ανάληψη ευθυνών πλήρως από την Εκκλησιά της Ελλάδας, να οδηγήσει και στον διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας ,ακόμα και Συνταγματικά.

Σαφέστατα, η ιστορία της Εκκλησιάς της Ελλάδος, είναι γεμάτη θυσίες και στήριξη των εθνικών αγώνων. Είναι χρέος του κάθε Έλληνα και του κάθε πολιτικού σχηματισμού, να το αναγνωρίσει αυτό. Και δικαίως ο πρωθυπουργός, έβαλε στο περιθώριο τον γραφικό Φίλη, με τον οποίο ταυτίσθηκε η αριστερή πτέρυγα.... του κόμματός του, βλακωδώς και ηλιθίως, όχι μόνον από λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας, αλλά σε καιρούς χαλεπούς δεν τα βάζεις με την Εκκλησία, όταν γνωρίζεις το βαθύτατο θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

Ο κος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, με τη συνταγματική διάσταση. Είπε όμως πως η πολιτεία, έχει περιθώρια να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με την Εκκλησία και η Εκκλησία, να αγκαλιάσει με θάρρος τις πιο εκσυγχρονιστικές φωνές, που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της.

Έχει απόλυτα δίκιο σε αυτό. Δεν είναι δυνατόν, στον σύγχρονο κόσμο να ακούγονται ακόμα σκοταδιστικές και ηλίθιες φωνές από ιεράρχες, που τα έχουν κοινώς χαμένα και ζουν σε άλλο κόσμο.

Δεν θεωρούμε όμως, ότι ο διαχωρισμός Εκκλησίας Κράτους, είναι ανεπίκαιρη συζήτηση.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητηθούν.

Ακόμα και το μείζον..ταμπού της εκκλησιαστικής περιουσίας, θα πρέπει να συζητηθεί. Η Εκκλησία σαφώς και προσφέρει. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να υποφέρει ένας λαός και να επιχειρούν οι ιερείς από του άμβωνος να ξορκίσουν το κακό. Με χρυσά γράμματα θα γραφθεί η προσφορά της Εκκλησίας, υπέρ της ανεξαρτησίας ενός ολοκλήρου λαού, σε περίπτωση που κάποιοι πεφωτισμένοι ιερείς αρχίσουν αγώνα για την προσφορά τουλάχιστον της μισής περιουσίας της στον ελληνικό λαό και τα χρέη του.

Αυτή είναι η αλήθεια. Ας δημιουργηθεί μια διακομματική επιτροπή, με την συμμετοχή μελών της Ιεράς Συνόδου και να ξεκινήσει να δίνει από τα ιερά της ιμάτια. Αυτή είναι προσφορά. Καλή... η σούπα και τα τρόφιμα κάθε Σαββατοκύριακο και ο εξορκισμός των κακών Ευρωπαίων από άμβωνος, αλλά δεν φθάνουν. Σκληρή αλήθεια, όμως πράγματι πολύ πιο κοντά σε εκείνους, που αληθώς πιστεύουν στον Κύριο....-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου