Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2016

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΛΥΣΗ:ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Αυτό ακριβώς ΔΕΝ κάνει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει αντικαταστήσει. την ιστορική πλέον αναγκαιότητα για συναινετικές διαδικασίες και διάλογο, καλοπροαίρετο, με την επιθετικότητα και την άρνηση.
Τα εθνικά ζητήματα, η οικονομία, το μεταναστευτικό, η παιδεία, η εγκληματικότητα, είναι πεδία δράσεως λαμπρά, για ένα κόμμα εξουσίας, που καταθέτει προτάσεις, ζητά συναινέσεις και συζήτηση κι αν ο έτερος την αρνηθεί, τότε εκτίθεται.
Η Νέα Δημοκρατία, δεν εκμεταλλεύεται...
το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, που ζητουν συναινέσεις για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει ένα σωρό μείζονα προβλήματα.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι ζητούν συναινέσεις, όχι μέσω οικουμενικών κυβερνήσεων, αφού τα κόμματα περίπτερα πάντα θα ζητουν έναν ρόλο που δεν θα μπορούν να παίξουν, αλλά συναίνεση των δυο μεγαλύτερων δυνάμεων του τόπου. Όχι για να επιζήσει ο Σύριζα και να κερδίσει χρόνο, όπως φαντάζονται οι φανατικοί του Κυριάκου. Αλλά για να επιζήσει η χώρα, και να αναδειχθεί η εναλλακτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι σκέψεις αυτές σε συνδυασμό με την άνευ αποτελέσματος αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας, με φωνές και κραυγές περί πρόωρων εκλογών, που δεν έρχονται, οδηγεί στο συμπέρασμα και την ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη ενεργοποίησης, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Δεν θα ενεργούσε έτσι ο Καραμανλής. Με γνώμονα την κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών, θα έψαχνε κοινές συνιστώσες με τα κόμματα, θα υπέβαλλε προτάσεις, θα απαιτούσε συνεχώς και επιτακτικά την συναίνεση και συνεννόηση.

Είναι κρίμα, όταν ο δρόμος προς την σωτηρία της πατρίδας είναι μονόδρομος-λεωφόρος, να ακολουθεί ο Κυριάκος μυστήρια μονοπάτια...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου