Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2016

ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ...ΝΕΟ;

Το βάδισμα των δυο μέχρι στιγμής τουλάχιστον μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων του τόπου Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα..οδηγούν στο ναι, στο ερώτημά μας. Μόνον που και τα δυο κόμματα μαζί, δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν στην κοινωνία ούτε το 50% των ψηφοφόρων. Ταυτόχρονα τα κόμματα-περίπτερα της Γεννηματά, του Λεβέντη, του Θεοδωράκη, του Καμμένου φθίνουν...Είναι ζήτημα εάν βρουν την ψήφο τους, στις επερχόμενες -όποτε κι αν γίνουν- εκλογές. Άλλα μικρά, το ίδιο γραφικά κόμματα, ετοιμάζονται με τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου διάφορους έρμους από την ..."ανεξέλεγκτη δεξιά" κλπ κλπ. Σαφώς κι αυτά τα κόμματα, θα ακολουθήσουν την πορεία των άλλων μικρών κομμάτων, που προαναφέραμε. Δεν φαίνεται στον ορίζοντα, κάτι το νέο, με δυναμική.
Το έχει ανάγκη ο τόπος άραγε; Η απάντηση είναι ναι, από την ώρα που οι δυο συνοδοιπόροι της σημερινής πολιτικής μιζέριας, ανταγωνίζονται στην έλλειψη σοβαρότητας και ορθολογισμού, ένα μικρό παιδί νηπίου, χωρίς να διαθέτουν την..αθωότητά του.


Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, η ιστορία είναι διδακτική. Καταδεικνύει και υπογραμμίζει, ότι κάτι νέο γεννιέται, με δυναμική, όραμα και έμπνευση. Έτσι ξαφνικά, χωρίς να το περιμένει κάνεις γεννιέται ηγέτης...ή αποδεικνύει ότι ήταν πάντα ηγέτης. Έτσι ξαφνικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Και γελάει μετά από λίγο χρονικό διάστημα, με την... εκπληκτική απορία των...δημοσκόπων, που δεν το είχαν προβλέψει. Έτσι ξαφνικά...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου