Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

Έκαψε ένα ολόκληρο νησί για να τη βρουν και να τη σώσουν

Βρέθηκε αποκλεισμένη, χωρίς κανένα μέσο επικοινωνίας, σε ακατοίκητο νησί ανοικτά της Νέας Ζηλανδία

Σήματα... καπνού αποφάσισε να στείλει μια νεαρή γυναίκα η οποία υπό μυστηριώδεις συνθήκες βρέθηκε αποκλεισμένη σε ένα ακατοίκητο νησάκι στη Νέα Ζηλανδία.

Η νεαρή βρέθηκε αποκλεισμένη, χωρίς τηλέφωνο ή άλλο μέσο επικοινωνίας, στο ακατοίκητο νησάκι Μπράουνς (ή Μοτουκορέα, στη διάλεκτο των Μαορί) περίπου έξι χιλιόμετρα ανοιχτά του Οκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία.

Μέχρι στιγμής οι λόγοι που αποκλείστηκε εκεί είναι άγνωστοι.

Μετά από περίπου τέσσερα 24ωρα, η 30χρονη απελπισμένη και μην ξέροντας τι να κάνει αποφάσισε να ανάψει φωτιά για να τη δει κάποιος και να τη σώσει.

Ωστόσο η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχό της, λόγω των υψηλών ανέμων και επεκτάθηκε σε όλο το νησί. Τελικά η φωτιά έκαψε 130 στρέμματα γης.

Παρά την τραγική κατάληξη της προσπάθειας της, η 30χρονη εντοπίστηκε τελικά. Αν και ήταν αφυδατωμένη, ήταν καλά στην υγεία της.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας κάνουν λόγο για ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, καθώς εκτός από την χλωρίδα του νησιού, που κάηκε ολοσχερώς, απειλήθηκαν και πολλές φωλιές του προστατευόμενου είδους πτηνών του βουνοσφυριχτή και του στρειδοφάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου