Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2016

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ;

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόωρες εκλογές; Θέλει να συγκυβερνήσει; Είναι σαφές ότι ακόμα κι αν γινόντουσαν εκλογές-που δεν θα γίνουν-ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έφερνε την αποδεκατισμένη Νέα Δημοκρατία, πρώτη. Σαφέστατο. Το ίδιο πασιφανές, μόνον ηλίθιοι υποστηρίζουν το αντίθετο, είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συγκυβερνούσε με ό,τι σημαίνει αυτό, με κάποιο από τα κόμματα περίπτερα, που δημιουργούνται ....για αυτόν τον λόγο, με την βοήθεια των διαπλεκόμενων.
Γιατί αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για τον τόπο, ο Κυριάκος θέλει να πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια;
Θα συγκυβερνήσει καλύτερα από τον Αλέξη και τους ΑΝΕΛ; Απίθανο και απίστευτο μας φαίνεται, αφού δεν έχει δώσει ούτε ένα δείγμα γραφής, που να είναι ουσιαστικό και χειροπιαστό, κι αυτό το παραδέχονται οι πάντες. Άρα γιατί θέλει εκλογές; Θα σώσει την χώρα ή θα επαναδιαπραγματευθεί από περισσότερο ισχυρή θέση, γιατί θα προωθήσει αλλαγές, που δεν έχει προωθήσει ο Σύριζα; Ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές, γιατί τις κρατά επτασφράγιστο μυστικό; Εδώ δεν έχουμε μάθει ακόμα, πιο είναι το οικονομικό πρόγραμμα-όραμα του Κυριάκου..
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει πρόωρες εκλογές και τις επικαλείται συνεχώς, αυτός και τα τσιράκια του, γιατί θέλει να βαστήξει το κόμμα. Διαβλέπει ότι η φθορά, δεν είναι μόνον της κυβερνητικής άλλοτε ...πλειοψηφίας, αλλά και δική του. Κατανοεί πολύ καλά, πως η προσμονή των πρόωρων εκλογών, βαστά το κομματικό πόπολο, που δεν βλέπει πέρα από την μύτη του, παρά μόνον εκδικητικά τον Σύριζα.


Επίσης έχει ξεκαθαρίσει μέσα του, ότι ένα μόνον μικρό ποσοστό βαστά της δύναμης της Νέας Δημοκρατιας, μιας δύναμης που δεν έχει αυξηθεί, παρά την μείωση των ψήφων του Σύριζα. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι για προσωπικούς λόγους και μόνον, ζητά ο Κυριάκος εκλογές. Για μικρές φιλοδοξίες συγκυβερνήτη, αφού είναι σαφές ότι μετά τον Κώστα Καραμανλή, κανένας δεν πρόκειται να φτιάξει μεγάλη Νέα Δημοκρατία. Εκτός εάν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου