Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

Εφοδος οικονομικής αστυνομίας σε 13 κλαμπ «πρώτης γραμμής»


Με ειδικό λογισμικό «πείραζαν» τις ταμειακές


Βρέθηκε ένα όπλο και 55 σφαίρες - Πήραν laptops,υπολογιστές και ταμειακές - Αυτή την ώρα γίνεται έρευνα σε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής
Ολοκληρώθηκε μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία ....
με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και παρουσία εισαγγελέα, με στόχο 13 από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας οι ιδιοκτήτες των οποίων- όπως προκύπτει από τον έλεγχο - χρησιμοποιούν ένα ειδικό λογισμικό το οποίο παρεμβαίνει στις ταμειακές μηχανές και κόβει «μαϊμού» αποδείξεις.

Μέχρι αργά το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη έρευνα, παρουσία πέντε οικονομικών εισαγγελέων, σε ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ της παραλιακής (ένα από τα 13 που βρίσκονται υπό έλεγχο).Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι γίνονται όλα υπό μυστικότητα και μάλιστα την ώρα που τα κέντρα είναι κλειστά με στόχο να πιάσουν εξ απίνης τους υπεύθυνους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση laptops, ηλεκτρονικών υπολογιστών και ταμειακών μηχανών από τα 13 νυχτερινά κέντρα. Οι υπολογιστές και οι ταμειακές μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για ψηφιακή ανάλυση. Εκτός των κατασχεθέντων, βρέθηκε σε ένα κατάστημα ένα πιστόλι και σε ένα άλλο 55 σφαίρες, τα οποία κατασχέθηκαν. Οι κάτοχοί τους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί και η εταιρεία πληροφορικής που παρείχε στους υπεύθυνους των νυχτερινών κέντρων το ειδικό λογισμικό με το οποίο έκοβαν «μαϊμού» αποδείξεις με σκοπό να αποκρύπτουν τα έσοδά τους και να παρακρατούν τον ΦΠΑ που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να αποδίδουν στο δημόσιο. Σύμφωνα με την Αστυνομία “Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Ψηφιακών Πειστήριων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και παρουσία Εισαγγελικών λειτουργών, διενήργησαν έρευνες σε εταιρεία πώλησης λογισμικού, σε 13 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3 κατοικίες.

Οι έλεγχοι στόχευαν στον εντοπισμό και κατάσχεση μηχανισμών ή λογισμικού παραποίησης ή παράκαμψης των φορολογικών μηχανισμών (ταμειακές μηχανές) κατά την έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις). Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορολογικοί μηχανισμοί, πλήθος μονάδων αποθήκευσης, περιφερειακών υπολογιστών και φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις)”.Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι φορολογικοί μηχανισμοί θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση των δεδομένων και τα φορολογικά στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία για να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής.

Η παραποίηση του λογισμικού και των φορολογικών μηχανισμών αφορούσε στην αλλοίωση των φορολογικών δεδομένων, με παρέμβαση σε αυτά, προκειμένου να εμφανίζονται μειωμένα έσοδα και να αποφεύγεται η απόδοση των προβλεπόμενων φόρων στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου