Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016

ΠΟΣΟ ...ΣΥΜΠΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Είναι; Στις εκλογές που είχε την ατυχία να κατέλθει η Νέα Δημοκρατία, με τον Αντωνάκη αρχηγό, πέτυχε την μεγαλύτερη συρρίκνωση της ιστορίας της, εξαιτίας του πολιτικού που είχε υπογράψει το μνημόνιο και είχε...ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να συμμαχήσει αργότερα με τον ..υιό του.
Τότε οι αναλυτές των αποτελεσμάτων, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους; Ένα ποσοστό μεγαλύτερο από 18% της Νέας Δημοκρατίας, έφυγε και ψήφισε ότι ήθελε...
Σήμερα η Νέα Δημοκρατία πελαγοδρομεί.
Όχι μόνον γιατί δεν έχει αντιπολιτευτική τακτική -ούτε μια πρόταση ψάξτε να την βρείτε ουσιαστική και πρωτότυπη δεν έχει υποβάλει ο Κυριάκος- αλλά και διότι δημιουργήθηκε η ηγετική ομάδα από ένα συνονθύλευμα ακροδεξιών Σαμαρικών και νεοφιλελεύθερων Μητσοτακικών, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος του Μεϊμαράκη, αφού πίσω από τον Βαγγέλα, έβλεπαν τον Καραμανλή.
Αυτό το συνονθύλευμα μέχρι σήμερα, επιβιώνει μόνον εξαιτίας της άθλιας πολιτικής του Σύριζα, του μίσους των ψηφοφόρων η μερίδα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν επιβιώνει γιατί πιστεύουν οι ψηφοφόροι στον Μητσοτάκη, αλλά γιατί θέλουν να εκδικηθούν τον Σύριζα.
Ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που ψήφισαν Κυριάκο, έχουν αρχίσει και προβληματίζονται.
Το γεγονός ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε τον Γεωργίου, ως υπαίτιο διόγκωσης του ελλείμματος, έλλειμμα που οδήγησε στην υπογραφή των μνημονίων, από τον επικίνδυνο Γιωργάκη και τον ανεμοδούρα Αντωνάκη
Άρα ανατρέπεται μια φιλοσοφία, πάνω στην οποία κτίσθηκαν πολιτικά προφίλ και ιδέες προφίλ και ιδέες, που έχουν ήδη φθαρεί και βρίσκονται στο περιθώριο.
Ο Γιωργάκης Παπανδρέου, έφαγε μια πατσαβούρα και δεν μπορεί να σηκωθεί πλέον. Ο Βενιζέλος το ίδιο. Το ΠΑΣΟΚ έγινε περίπτερο. Τα μικρά αποκαΐδια με Φώτηδες Κουβέληδες και Θοδωράκηδες, δεν καταγράφονται καν στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Άρα τι έμεινε; Ο Κώστας Καραμανλής, αλώβητος, με αποδοχή πάνω από εξήντα πέντε τοις εκατό, στην Νέα Δημοκρατία και πάνω από ...τριάντα πέντε στις άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Τα γεγονότα αυτά, δεν αμφισβητούνται. Έπρεπε όμως η διαπλοκή να τα αντιμετωπίσει. Έτσι βρήκαν τη περιβόητη δήθεν συμμαχία Καραμανλή με Τσίπρα, για να πλήξουν το κύρος του πρώτου και να συσπειρώσουν τους οπαδούς.
Οι οπαδοί όμως δεν τρώνε κουτόχορτο. Τέσσερις μετρήσεις δείχνουν ότι ένα τεράστιο ποσοστό ψηφοφόρων του Σύριζα φεύγει από τον Σύριζα, αλλά η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας δεν αυξάνεται. Ο Κούλης δεν θέλγει.
Ότι και να βρουν όσο κι αν τα διαπλεκόμενα τον βοηθήσουν, γιατί βλέπουν το οικοδόμημά τους, να καταρρέει, δεν θα υπάρξει θετικός αντίκτυπος.
Οι Καραμανλικοί  δεν θα ψηφίσουν τον Κούλη.
Και όσο περνά ο καιρός -γι' αυτό και ο Κούλης ήθελε γρήγορα εκλογές- τόσο περισσότεροι θα φεύγουν από την κάλπικη Νέα Δημοκρατία.
Δεν εγκλωβίζεται η σκεπτόμενη πεφωτισμένη δεξιά από διλήμματα γελοία δεκαετιών, περί παραταξιακής συνείδησης. Τι εκπροσωπεί ο Κούλης; Τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, με κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησίες ή την νεοφιλελεύθερη δεξιά; Πως να' χεις παραταξιακά αντανακλαστικά, όταν πρόεδρος του κόμματος, είναι ο Κούλης;
Η Νέα Δημοκρατία πάει κατά διαόλου. Όπως άλλωστε και ο Σύριζα και ο τόπος.Τα διαπλεκόμενα βγάζουν τις τελευταίες κραυγές τους, αλαλάζοντας συνεχώς αθλιότητες, που κάνουν τον κόσμο να γελά.


Όσοι δεν κατανόησαν ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα, όσοι δεν κατανόησαν ότι δυο φορές ο Σύριζα πήρε κεφάλι, σε εκλογικές διαδικασίες, απέναντι σε έναν άχρηστο αρχηγό, πάλι δεν θα καταλάβουν, εάν δεν φάνε δυστυχώς και πάλι την πατσαβούρα τους... Γιατί έχουν μάθει να σκέπτονται με τα φυτεμένα ψέμματα στο κεφάλι τους και έχουν την απογοήτευση του ηττημένου. Και θα την φάνε πάλι την πατσαβούρα, είναι σίγουρο, όσο πρόεδρος είναι ο Κούλης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου