Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2016

''Ψέμα ότι έγινε έρανος για την ταφή του Ανδρέα''...

Από το Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης
Το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Μπάρκουλη


Την αλήθεια για την ταφή του Ανδρέα Μπάρκουλη στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης θέλησε να πει η χήρα του αείμνηστου ηθοποιού.
Η Μαρία Μπάρκουλη είπε χαρακτηριστικά στους...

δημοσιογράφους «Ακούστηκαν διάφορα ότι έγινε έρανος για την ταφή του Ανδρέα Μπάρκουλη. Είναι αισχρό ψέμα. Και το «Σπίτι του Ηθοποιού» και το Υπουργείο Πολιτισμού προσφέρθηκαν για να αναλάβουν τα έξοδα της ταφής. Αλλά επειδή η κα Γιαννοπούλου ήταν φίλη του Μπάρκουλη εδώ και 15 χρόνια και έχει γραφείο κηδειών είχαμε κανονίσει να αναλάβει την ταφή.

Ο κ.Μωραλης είχε προτείνει να γίνει η ταφή του Μπάρκουλη στον Πειραιά γιατί ήταν Πειραιώτης και ήταν η τελευταία του επιθυμία. Πήραμε στο Δημαρχείο και μας πρότεινε ο κ.Μώραλης να ταφεί στο Σχιστό. Δεν θα επέτρεπα να ταφεί ένας Μπάρκουλης στο Σχιστό, είναι κρανίου τόπος. Το υπουργείου Πολιτισμού έχει αναλάβει να σκεπάσει τον τάφο με δικά του έξοδα και τους ευχαριστώ. Είναι κρίμα και στον θάνατο του να τον εκμεταλλεύονται, έπρεπε να πω την αλήθεια»...






Ο ηθοποιός της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου και νοσηλευότανΣυγγενείς, φίλοι και γνωστοί, συγκεντρώθηκαν σήμερα, στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης, για να «αποχαιρετίσουν» τον αξέχαστο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, Ανδρέα Μπάρκουλη, που έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στις καρδιές των σινεφίλ με τα έργα του.

Ο ηθοποιός της μεγάλης οθόνης και του θεάτρου πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 80 ετών στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου και νοσηλευόταν. «Έφυγε» έπειτα από μακρά νοσηλεία αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας με εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Τη Δευτέρα το βράδυ η υγεία του επιδεινώθηκε, ενώ πριν από λίγες μέρες είχε βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμενε εξαιτίας της σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού και της καρδιακής ανεπάρκειας που τον ταλαιπωρούσε. Η σύζυγός του, Μαίρη και ο γιος του Νίκος ήταν συνεχώς στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα που έδινε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή.

Χρήματα στη «Φωνή του Παιδιού» αντί στεφάνων


Η οικογένεια του Ανδρέα Μπάρκουλη


Ο Ντίνος Καρύδης


Ο Τέρης Χρυσός


Ο Ανέστης Βλάχος


Η Άννα Φόνσου


Ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη με την Άννα Φόνσου


Η Μαίρη Βιδάλη


Ο Γιώργος Μεσσάλας


Η Καίτη Φίνου


Η Ζωή Λάσκαρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου