Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016

ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ...ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ.ΟΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΟΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΤΟΥ)

Οι γνωστοί ...άγνωστοι καναλάρχες έλαβαν τις άδειες τους. Παγίγνωστοι. Επίσης γνωστοί κι αυτοί που δεν έλαβαν τις άδειες. Ξεκάθαρη και η πολιτική τους, εδώ και δεκαετίες ρίχνουν κυβερνήσεις, λαμβάνουν δανεικά κι αγύριστα δάνεια, πλατσικολογούν απέναντι στην ομαλή πολιτική ζωή και παρεμβαίνουν επιβάλλοντας το...δικό τους δίκαιο.
Τα γνωρίζουν αυτά οι πολίτες, όλης της χώρας. Δεν πέφτουν από τα σύννεφα. Η αγιοποίηση που επιχείρησε ο Κούλης Μητσοτάκης, δεν πέρασε. Είναι γνωστοί... άγνωστοι οι περισσότεροι των καναλαρχών. Η επιπολαιότητα και η βλακεία της Νέας Δημοκρατίας, είναι ασυναγώνιστη. Έως και δυο δημοσκοπήσεις, έφαγε στην μάπα ο Κούλης, που λένε ότι σωστά πράττει η κυβέρνηση. Πράττει;
Είναι πασιφανές ότι δεν πράττει. Οι άδειες, δόθηκαν με βάση πρωτίστως την οικονομική ευρρωστία-ο καιρός θα δείξει εάν ήταν στιγμιαία -των υποψηφίων και τις πολιτικές συμφωνίες, που έχουν γίνει κάτω από τα τραπέζια, για την στήριξη ή όχι της κυβέρνησης. Η διαδικασία αστεία, για γέλια και για κλάμματα. Όμως η κυβέρνηση Σύριζα και Ανέλ, έχουν δίκιο ότι έπρεπε να μπει τάξη στο τοπίο. Μπήκε; Όχι αλλά έλαβαν το μήνυμα εκείνοι που έπρεπε...ή δεν το έλαβαν, θα δείξει.
Ωστόσο, η ξεκάθαρη μη αμφισβητήσιμη αλήθεια, είναι πως το παραμύθι (περί ελευθερίας για όσες άδειες θέλουν να είναι ελεύθερο το τοπίο...μόνον λύκους έχει, ούτε καν Κοκκινοσκουφίτσες).
Η ελληνική αγορά, ξεκάθαρο, μη αμφισβητήσιμο σηκώνει τρεις ...τέσσερις, το πολύ άδειες. Οι υπόλοιπες, απλώς ζουν σε βάρος των πολιτών, ανακυκλώνουν καταστάσεις και χρήματα και είναι από απαράδεκτες, έως ύποπτες. Δεν βγάζεις κανάλι στον αέρα, εάν δέν βγάζει τα λεφτά του εκτός κι αν κάποιος το χρηματοδοτεί, για να κάνει τις δουλειές του.
Έτσι το επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας και με βάση το ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα, με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, είναι γελοίο έως επικίνδυνο.
Αλλά και το ...μοίρασμα εξουσίας του Σύριζα, είναι επικίνδυνο όχι μόνον γιατί σκέφθηκε το συμφέρον του, αλλά γιατί πίστεψε ότι κάποιοι θα τον στηρίξουν, εάν λάβουν άδεια....Απατάται...
Η στάση της Νέας Δημοκρατίας, σε ένα τέτοιο ζήτημα μοιράσματος εξουσίας, θα έπρεπε να είναι περισσότερο σοβαρή. Να μην διολισθήσει από τις παλαιές θέσεις της και ταυτόχρονα να μην ταυτισθεί με τον Σύριζα, όσον αφορά την πολιτική σκοπιμότητα της μοιρασιάς. Έκανε όμως ακριβώς το ίδιο.. Ο περιβόητος Κούλης, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, για άλλη μια φορά. Και εξέθεσε και μια ιστορική παράταξη.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου