Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

Η ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ

Η συνεχής άρνηση δεν είναι θέση. Είναι απλώς άρνηση. Και στις περισσότερες των περιπτώσεων, όταν αυτή η στάση αποτελεί κανόνα, ο αντίπαλος την έχει προβλέψει και έχει λάβει τα μέτρα του. Κάπως έτσι ήταν και στην περίπτωση του εκλογικού συστήματος, που προτείνει ο Σύριζα.
Ένα σύστημα δήθεν απλής αναλογικής -ευτυχώς, διότι θα ήταν καταστροφή ακόμα μεγαλύτερη η απλή ...άδολη (όρος κι αυτός βγαλμένος από την ναφθαλίνη) αναλογική, γιατί τώρα υπαρχει και μια περίπτωση μη...ακυβερνησίας, ενώ στην περίπτωση της άδολης δεν θα υπήρχε.
Η πρόταση του Σύριζα, από την αρχή το είχαμε επισημάνει, εμπεριείχε δόλο. Πρώτον, θα δίχαζε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεύτερον, θα δημιουργούσε αναγκαστικές συμμαχίες γραφικών και μη κομμάτων και στελεχών.
Η Νέα Δημοκρατία, το βιολί της. Αντί να επιμείνει μόνον στο θέμα των περιφερειών και να υποβάλλει εναλλακτικές προτάσεις...άρνηση. Εύκολο πράγμα, αλλά έλα που έτσι όπως έρχονται τα πράγματα, πάλι ο Σύριζα φτιάχνει την ατζέντα και βγαίνει μπροστά.
Ταυτόχρονα όπως αποδεικνύει και ο βιαστικός Τζιτζικώστας, που τάχθηκε υπέρ της ψήφου στα 17 των νέων -ανώριμων και αφελών σύμφωνα με την άποψή μας- έστειλε ήδη το διχαστικό μήνυμα, στην ηγεσία του κόμματος. Κι επειδή η πρόταση, για ψήφο στα 17 είναι πρόταση- παγίδα, γιατί εάν απορριφθεί σημαίνει ότι οι 18άρηδες αλλά και οι σημερινοί 17άρηδες, θα το...θυμούνται, εάν γίνει δεκτή, ο αρνούμενος την ρύθμιση βρίσκεται στο στόχαστρο εκείνων που θα ψηφίσουν, τουλάχιστον κατά πλειοψηφία...

Οι προσεγγίσεις της Νέας Δημοκρατίας για τόσο σοβαρά θέματα, είναι αστείες. Όσο αστείο είναι το ναι του Λεβέντη στον εκλογικό νόμο, όσο αστείες είναι και οι διαφωνίες βουλευτών των περιπτέρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όσο οδυνηρές θα είναι για την Νέα Δημοκρατία, τελικώς, οι εξελίξεις. Απαιτείται άλλη σκέψη, δεύτερη σκέψη, πιο σοβαρή, πιο δουλεμένη...Το να φτύνεις στα μούτρα τον αντίπαλο δεν λέει τίποτα...Δεν βλέπεις πως χαμογελάει; Αυτό ήθελε Κυριάκο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου