Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016

ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ;


Τα ξένα funds, θέλουν να αλώσουν τις ελληνικές τράπεζες. Ευκαιρίας δοθείσης μέσα στον γενικό ορυμαγδό, οι ξένοι θελουν να βάλουν χέρι στην κινητήρια δύναμη της ελληνικής αγοράς.

Ας δεχθούμε λοιπόν, ότι είναι ένας πόλεμος..."φυσικός", ως ένα βαθμό, στις "ελεύθερες" ή στις "καταρρέουσες"οικονομίες. Μα το μόνον όμως, που έχει μια οικονομία σαν την Ελληνική, είναι οι τράπεζες και ειδικά εκείνες που πέρασαν δια πυρός και σιδήρου.... και κράτησαν χαρακτήρα.

Καλό είναι κάποιοι να πουν στον ελληνικό λαό, τι σημαίνει η άλωση των τραπεζών από τους ξένους. Κι εκείνοι που έπρεπε να το πουν, είναι τα ελληνικά κόμματα, που θα έπρεπε με πρώτη την Νέα Δημοκρατία, να σταθούν με εθνικό ένστικτο, υπερβατικά, μακρυά από κομματικές σκοπιμότητες κοντά στις τράπεζες.

Για να μην παρεξηγηθούμε, ουδεμιά σχέση έχουμε με την Τράπεζα Πειραιώς. Μας εντυπωσιάζει όμως που ένας τραπεζίτης όπως ο Μιχάλης Σάλλας, στάθηκε όρθιος και δημιούργησε μια τράπεζα πρότυπο, μέσα στα ερείπια της ελληνικής οικονομίας, με δεκάδες πρωτότυπες μανατζερίστικες ιδέες και διαπερνώντας τα στενά κομματικά πλαίσια των κυβερνήσεων, που πέρασαν χρόνια τώρα.

Από την Νέα Δημοκρατία, άκρα του τάφου σιωπή. Γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουμε; Έχουν κατανοήσει τις επιπτώσεις της κατάληψης των ελληνικών τραπεζών από τις ξένες κι έχουν καταλάβει ότι θα είναι και αυτοί ως αξιωματική αντιπολίτευση υπεύθυνοι, για το τι θα συμβεί στο μέλλον;


Ένας πόλεμος ανελέητος, ειδικά εναντίον του Σάλλα της Πειραιώς και άχνα από την Νέα Δημοκρατία. Δεν θα υποστηρίξουμε ότι τα άλλα κόμματα -περίπτερα, καταδικάζουν τις πρακτικές κατάληψης των ελληνικών τραπεζών, γιατί θεωρούμε ότι δεν είναι και τόσο σοβαρό επιχείρημα.

Το γεγονός ότι, όπως λέγεται ο αμίμητος Στουρνάρας βρίσκεται πίσω από τους ξένους επενδυτές, λέει κάτι μήπως; Συμμάχησαν και με τον άθλιο Στουρνάρα, στην Νέα Δημοκρατία;


Ωστόσο η σιωπή της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί έντονο προβληματισμό. Θεωρεί η Νέα Δημοκρατία ότι ορθώς οι ξένοι θέλουν δι' εφόδου να καταλάβουν τις ελληνικές τράπεζες. Αν ναι να μας το πει, δικαιολογώντας το, μήπως και δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το συμφέρον μας.


Ή μήπως η Νέα Δημοκρατία αντιδρά δι' αντιδιαστολής.. Επειδή η κυβέρνηση δείχνει ενοχλημένη από την επίθεση των ξένων επενδυτών η Νέα Δημοκρατια είναι ...υπέρ. Καιρός να σοβαρευθούν εκεί στην Συγγρού, γιατί όλα έχουν ένα κόστος για τους σκεπτόμενους...
Εκτός εάν τέτοιους δεν διαθέτει ο Κυριάκος...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου