Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2016

Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Είναι λάθος. Πάντα ήταν. Τα μεγάλα -άλλοτε- κόμματα εξουσίας, για να περιχαρακώσουν ψηφοφόρους τους και να υποδαυλίσουν τα άγρια κομματικά τους ένστικτα, φόβιζαν ασκώντας κριτική πεζοδρομίου, τους αντιπάλους τους.
Στην ίδια ακριβώς παγίδα, έχει πέσει και η σημερινή Νέα Δημοκρατία. Η αριστερά ως κίνδυνος..μακροχρόνιος, δεν υφίσταται. 
Πρώτον γιατί ο Σύριζα, ως "εκπρόσωπός"της  δεν είναι...αριστερά. 
Δεύτερον γιατί στην αριστερά, όπως την εννοεί η Νέα Δημοκρατία σήμερα, είναι εγκλωβισμένοι ή αιωρούνται στην κατηγορία των αναποφάσιστων χιλιάδες ψηφοφόροι που απομακρύνονται από τον Σύριζα και δεν επιστρέφουν και δεν πάνε στην Νέα Δημοκρατία.
Η σημερινή Νέα Δημοκρατία, παρότι οι αρχές της, κάθε άλλο παρά εκδικητικές είναι -ο ιδρυτής της πολύ έξυπνα νομιμοποίησε το ΚΚΕ, ενώ επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή οι υπουργοί, βουλευτές και πρόεδροι οργανισμών... διαγωνίζονταν (καλώς ή κακώς είναι ένα θέμα κι αυτό) για το ποιος θα πρωτοβάλει αριστερούς, σε διάφορες θέσεις και μάλιστα δεδηλωμένους...Συριζαίους.
Η Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να ξεκινήσει τα ανοίγματα στην κοινωνία, όχι πλησιάζοντας αμφιβόλου πολιτικής αξίας δοκιμασμένους σχεδόν αποτυχημένους ή γραφικούς τύπους, από τον χώρο του έρμου του ΠΑΣΟΚ και των διαφόρων άλλων περιπτέρων, όπως το Ποτάμι, αλλά από την επιστροφή αυτών που δεν την εμπιστεύονται, γιατί δεν έχει αρθρώσει ακόμα εναλλακτική πρόταση ουσιαστική και τεκμηριωμένη.
Επιπροσθέτως οι κορώνες ακροδεξιών τυπάκων, όπως του Άδωνι, μάλλον απομακρύνουν το μετριοπαθές κοινό, που ως σκεπτόμενο, επιθυμεί προτάσεις- λύσεις και όχι σε ποιο σημείο του Συντάγματος ...θα κρεμάσουν τους Συριζαίους.
Η παραπομπή σε δίκες, για όσους θα έπρεπε να καθίσουν στο σκαμνί, δεν αποτελεί πρωταρχικό στόχο μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας. Η Δικαιοσύνη όπου πρέπει, θα κάνει την δουλειά της, χωρίς να πιέζεται από τους πολιτικούς.


Η εναλλακτική πρόταση εξουσίας της Νέας Δημοκρατιας, θα πρέπει να στηρίζεται στην ενότητα. Όχι σε κόμπλεξ και σκέψεις εκδίκησης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου