Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΛΛΙΩΣ ...

Τρεις δημοσκοπήσεις -αριθμός τρεις- μέσα σε ενάμιση μήνα, από εκείνες τις δημοσκοπήσεις, που το πρώτο μέλημά τους είναι να βγάλουν πρώτο τον Κυριάκο και να υπογραμμίσουν, ότι καταρρέει ο Σύριζα (μάλιστα για του λόγου το αληθές, φουσκώνουν τα νούμερα της Ζωίτσας, για να δείξουν το...διότι της υπόθεσης), καταδεικνύουν σαφέστατα, ότι η σημερινή Νέα Δημοκρατία είναι προβληματική.

Το πλέον προβληματικό της υποθέσεως, είναι πως ενώ στα ποσοστά διαφοράς με τον Σύριζα, οι μονάδες διαφορά παίζουν.... από 5% έως και 7,8% , στα συμπεράσματα σχετικά με το πραγματικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, με ή χωρίς αναγωγή, συμφωνούν όλοι οι δημοσκόποι.

Σε τι συμφωνούν, που καθώς φαίνεται δεν προβληματίζονται στην Συγγρού, αλλά και πολλοί νεοδημοκράτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, προφανώς παρασυρόμενοι από το κομματικό λαϊκίστικο μένος, στελεχών του κόμματος;

Πρώτον: Tα ποσοστά που θα ελάμβανε δημοσκοπικά σήμερα η Νέα Δημοκρατία, εάν γινόντουσαν εκλογές, θα ήταν κατά 7-8% κάτω από τα ποσοστά που θα ελάμβανε εάν διεξάγονταν εκλογές, επί ηγεσίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία σήμερα έχει λιγότερο κόσμο.


Δεύτερον: Mε ανάγωγη των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, όπως κάθε καλοπροαίρετος αναλυτής των μετρήσεων θα παρατηρούσε, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με όλη αυτήν την καταστροφή του Σύριζα τους τελευταίους μήνες, έχει ουσιαστικό πραγματικό προβάδισμα, γύρω στο 3,5-3,8%, δηλαδή ο αθεόφοβος, κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους.

Τρίτον: O Σύριζα, χάνει σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές από 17-19% της δυνάμεώς του. Αντιστοίχως ο Μητσοτάκης, όχι μόνον δεν παίρνει από το ποσοστό αυτό το παραμικρό, αλλά χάνει και 8-9% της δυνάμεως, που είχε αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις, για την Νέα Δημοκρατία πριν την...εκλογή νέου προέδρου. Πως το καταφέρνει αυτό ο μπαγάσας;

Τέταρτον: To 32-33% των ερωτηθέντων, λένε θα αλλάξουμε προτίμηση κόμματος, απ' αυτό που ψηφίσαμε στις προηγούμενες εκλογές, δηλαδή αποτελούν την μεγάλη μάζα της αδιευκρίνιστης ψήφου- κι όλα αυτά μετά τα μέτρα της κυβέρνησης -αλλά δεν πάνε στον Μητσοτάκη. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει στο πολιτικό γίγνεσθαι... για να πάνε στον Μητσοτάκη;

Πέμπτον: Η πραγματική διαφορά μεταξύ του καταλληλότερου για πρωθυπουργου, μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα είναι ...1%. Τόση διαφορά, μετά από ...τόσα; Το πλέον ωραίον της υποθέσεως είναι ότι το 39%, δεν θεωρεί κανέναν από τους δυο ικανό για πρωθυπουργό και ψάχνει άλλον.

Ξέχωρα από τις αηδίες που αραδιάζει ο ίδιος ο Κυριάκος στους γύρω του, κάποιοι θα πρέπει να προβληματισθούν για την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας. Θα πρέπει να κατανοήσουν και οι νεοδημοκράτες, ότι "αυτόν έχουμε τι να κάνουμε", δεν είναι κινητήριος δύναμη για να κερδίσεις εκλογές.

Όπως κινητήριος δύναμη, δεν είναι η αντιπάθεια και το κομματικό μένος, για τον αντίπαλο. Απαιτούνται λύσεις, προτάσεις, ουσιαστική αντιπολίτευση κι όχι καραγκιοιλίκια του τύπου κάθε τρεις και λίγο "παραιτηθείτε".

Κι αν παραιτηθούν τι θα γίνει; Θα μπουν άλλοι. Τι ζητάμε... την ανανέωση του Σύριζα. Η αντιπολίτευση δεν είναι εύκολο πράγμα. Απαιτεί θέσεις, απόψεις, επικοινωνία και κυρίως σοβαρότητα. Φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία, του Κυριάκου τα έχει απολέσει όλα.-




Θλιβερά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι και τα αποτελέσματα με αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, αφού φτάνει το 30,8% έναντι 25,6% για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως την εμφανίζει δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Reasearch για το Βήμα της Κυριακής.




Συγκεκριμένα, η έρευνα μετρά τη δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου): ΣΥΡΙΖΑ 17,3% (25,6%), ΝΔ 20,8% (30,8%), Χρυσή Αυγή 5,9% (8,7%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5% (7,4%), ΚΚΕ 5,1% (7,5%), Ποτάμι 2% (3%), ΑΝΕΛ 2,3% (3,4%), Ένωση Κεντρώων 3,1% (4,6%), Λαϊκή Ενότητα 1,2% (1,8%), Εθνική Ενότητα/ΛΑΟΣ 1,1% (1,6%), Πλεύση Ελευθερίας 2,2% (3,2%), Αλλο Κόμμα 1,6% (2,4%).




Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στα πολύ υψηλά επίπεδα του 32,4%, ενώ συνολικά 42,8% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι σκέφτονται να αλλάξουν την ψήφο τους, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.

Χαρακτηριστικό επίσης της αδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους ψηφοφόρους είναι ότι στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται ελαφρώς του Αλέξη Τσίπρα (29,1% έναντι 28%), η πλειοψηφία (39,7%) απαντά «κανένας από τους δύο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου