Κυριακή, Ιουνίου 26, 2016

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤEΛΕΣΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.

Σαφέστατα και δεν είναι οι δυο περιπτώσεις ίδιες. Η Μεγάλη Βρετανία, προβληματιζόταν καιρό τώρα, για το εάν την συμφέρει, να μοιράζει τα ιμάτια της, με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα και δεν είναι διαπιστωμένο, μόνον από τους Βρετανούς, διέβλεπε ότι η Γερμανία, παίζει στην κυριολεξία τον ρόλο του επόπτη, αν όχι του δυνάστη. Οι Βρετανοί αποφάσισαν την απόσχισή τους. Μεμονωμένα περιστατικά, ηλιθιοτήτων και γραφικοτήτων ορισμένων, που το...
μετάνιωσαν, αφού το έκαναν κι άλλων που επιθυμούν την ..ανεξαρτησία του Λονδίνου, έως τα σύνορα ...με το Νότινγκ Χιλ, είναι αστειότητες για μικρά παιδιά.
Η μικρή Ελλάδα μας, στο χάλι που βρίσκεται, είπε ένα ΟΧΙ τρανταχτό, που δεν κατόρθωσαν να το διατηρήσουν ως ζώσα πραγματικότητα οι κρατούντες, κάτω από την ...μπότα των δυναστών κι αυτή είναι η πάσα αλήθεια.

Και στις δυο περιπτώσεις, τα μέσα ενημέρωσης, έπαιξαν τα ρέστα τους για ένα ΝΑΙ και δεν κατόρθωσαν τίποτα. Άλλο ένα δείγμα ότι η ταύτιση της επιβολής των κανόνων, από τους ισχυρούς, έστω και μέσω της βοηθείας των ΜΜΕ δεν πιάνει τόπο. Τα μέσα ενημέρωσης, τα έγραψαν κανονικότατα οι Βρετανοί, όσο και οι Ελληνες.
Και στις δυο περιπτώσεις, στον αφρό, βγαίνει ξεκάθαρα και έντονα, η αμφισβήτηση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ενότητας των κρατών της, των στόχων της, των επιδιώξεών της και κυρίως της αλληλεγγύης και άμιλλας μεταξύ των χωρών της.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι έχουν σημειωθεί άλλες οκτώ παρακαλώ, περιπτώσεις χωρών, που... σκέπτονται κοινώς να την κάνουν..
Αυτό ακριβώς είναι που προβληματίζει και δεν φαίνεται οι χώρες που βρίσκονται, κάτω από την μπότα της Γερμανίας, να έχουν κάνει έναν σχεδιασμό για το πως θα είναι η επόμενη ημέρα. Σαφώς και θα είναι σκληρή, αδυσώπητη, αλλά με προγραμματισμό σωστό και υπομονή και επιμονή μπορεί να επιτευχθεί το θαύμα.
Ένα άλλο θαύμα, που δεν φαίνεται να πραγματοποιείται, είναι η Ευρώπη των λαών. Της αλληλεγγύης, η Ευρώπη των αδυνάτων, η Ευρώπη με επίκεντρο τον άνθρωπο. Αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή κι όχι ένας ουρανοξύστης γραφειοκρατών και στην μέση η Γερμανία, να κινεί τα νήματα..


Οι λαοί έχουν αρχίσει και ξυπνούν. Γι' αυτό και η Ευρώπη των δυναστών, έχει δημιουργήσει μηχανισμούς εκδικητικούς για εκείνους που σηκώνουν κεφάλι. Δεν συνδράμει. Χαρατσώνει και γονατίζει .Υποδουλώνει. Αν η Ευρώπη που θέλουμε είναι αυτή, τότε δεν την θέλουμε. Αν προσπαθήσουμε όλοι να αλλάξει, τότε ίσως κάτι γίνει. Καλό είναι πάντως να προετοιμαζόμαστε πάντα για την άλλη λύση....-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου