Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΚΕ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΔΟΕ: Αδήλωτες αμοιβές γιατρών και ερευνητών πάνω από 6,8 εκατ. ευρώ!

Αδήλωτες αμοιβές, συνολικού ύψους άνω των 6,8 εκατ. ευρώ, από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και σε ιατρούς από φαρμακευτικές
εταιρείες για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, εντόπισε στο πλαίσιο σχετικών ελέγχων το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Συγκεκριμένα από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ σε 1.267 δικαιούχα πρόσωπα, τα οποία ελάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, προέκυψε ότι σε 312 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 2.586.452 ευρώ. Οι υπόχρεοι κλήθηκαν σε υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης.

Έλεγχος έγινε και σε 1.678 περιπτώσεις καταβολής αμοιβών σε ιατρούς από φαρμακευτικές εταιρείες για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, από τον οποίο προέκυψε ότι σε 698 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 4.283.290 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση οι υπόχρεοι θα κληθούν σε υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης.

Πετρέλαιο θέρμανσης

Πρόστιμα 3 εκατ. ευρώ Εξάλλου, πρόστιμα ύψους 3 εκατ. ευρώ επεβλήθησαν σε 502 διακινητές πετρελαίου θέρμανσης, για μη καταχώριση φορολογικών στοιχείων στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Τέλος, σε αποθήκη στην Θεσσαλονίκη, το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας κατέσχεσε 2.919 απομιμητικά προϊόντα (πορτοφόλια, τσάντες, γυναικεία αξεσουάρ) επώνυμων οίκων. Συνελήφθη ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης και οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Η αποθήκη χρησιμοποιείτο ως χώρος προμήθειας παράνομων μικροπωλητών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου