Παρασκευή, Μαΐου 04, 2018

Πυρά της αντιπολίτευσης για την επεισοδιακή ομιλία Τσίπρα στη Λέσβο





Οργή διαδηλωτών στη Μυτιλήνη, σφοδρές επικρίσεις στην Αθήνα

Ο Αλέξης Τσίπρας «γέμισε την Ελλάδα με μετανάστες» υποστήριξε το βράδυ της Πέμπτης η ΝΔ, αντιδρώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Λέσβο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που μεταφέρθηκαν στο νησί αντιμετώπισαν πλήθος διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τον ΦΠΑ στα νησιά....


Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργήθηκε από κόμματα και τοπικούς παράγοντες με στόχο την ακύρωση της επίσκεψής του.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα νεαρών επιχείρησε να εισβάλει στο χώρο, αντιμετωπίστηκε όμως από αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Η παρουσία ισχυρών δυνάμεων είχε προκαλέσει νωρίτερα πολιτική αντιπαράθεση, με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη να δηλώνει πως «ο κ. Τσίπρας […] θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ που θα τον προστατεύσουν από τον ενθουσιασμό των κατοίκων για τα επιτεύγματά του στην ανάπτυξη και το προσφυγικό».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε αργότερα την κ. Σπυράκη για «ψευδή είδηση», υποστηρίζοντας ότι στο νησί υπήρχαν μόνο 9 διμοιρίες.
ΝΔ: Θλιβερός ο Τσίπρας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αποκάλεσε «θλιβερό» τον πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες».

Ο Αλέξης Τσίπρας «έγινε έρμαιο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και σήμερα δεν τον αφήνουν να επισπεύσει την διαδικασία ασύλου και την ταχεία επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Δεν αξιοποίησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα από την ΕΕ και ουδείς ξέρει που κατέληξαν. Αύξησε τον Φ.Π.Α. στα νησιά, ενώ τον παρέλαβε μειωμένο. Αποκαλεί ακροδεξιούς τους πολίτες των νησιών που διαμαρτύρονται για τις επιλογές του.

»Είχε σήμερα το θράσος να μην ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά του και να εφευρίσκει παντού άλλοθι και εχθρούς. Μία λέξη του ταιριάζει. Θλιβερός» καταλήγει το γραφείο Τύπου της ΝΔ.
Τσίπρας: Επιδιώχθηκε κλίμα έντασης

Πυρά κατά μερίδας παραγόντων της Λέσβου, μερίδας ΜΜΕ και κομμάτων εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών από τους πρόσφυγες και εξήγγειλε σειρά οικονομικών μέτρων για τους κατοίκους.

«Κάποιοι εδώ και αρκετές μέρες επεδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ. Κάποιοι επεδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και τρομοκρατίας. Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πραγματικές αγωνίες των κατοίκων αυτού του ιστορικού νησιού, για να σπείρουν πόλωση και μίσος και να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες. Αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη. Δεν φυγομαχήσαμε και δεν αποδράσαμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Συνέχισε αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς, όπου πρόσφυγες δέχτηκαν επιθέσεις, λέγοντας ότι «κάποιοι, λίγοι να επιχειρήσουν να διαδώσουν ιδέες ξένες στις αρχές και τις αξίες του λεσβιακού λαού, για να σπείρουν την οργή και το διχασμό».

«Δεν θα ανεχθούμε την δολοφονική, επιθετική συμπεριφορά κατά των προσφύγων, και φαινόμενα όπως αυτό της προπερασμένης Κυριακής. Όταν ελάχιστοι –ευτυχώς- εντός του νησιού, καθοδηγούμενοι από σκοτεινούς ακροδεξιούς κύκλους εκτός νησιού, επιχείρησαν να σπιλώσουν την ίδια την ιστορία αυτού του νησιού και να αμαυρώσουν τη σημαία της πατρίδας μας, οργανώνοντας μια δολοφονική επιχείρηση μίσους, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» είπε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ακόμα ότι «όταν ο Πρόεδρος Γιούνκερ μιλά για την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, όταν ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ μιλάει για άθλο του ελληνικού λαού και για χώρα πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις, τι νόημα έχει εμείς να αναλώνουμε χρόνο και φαιά ουσία σε άγονες αντιπαραθέσεις, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις;» και πρόσθεσε:

«Αν η αντιπολίτευση επιθυμεί για λόγους εντυπωσιασμού να πείσει ότι η πραγματικότητα είναι άλλη, επειδή δε ταιριάζει με τις επιθυμίες της, ας το κάνει».
ΚΚΕ: Συγκάλυψη και αστυνομοκρατία

«Εν μέσω γενικευμένης λαϊκής κατακραυγής, αλλά κι έντονης αστυνομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε με κούφια λόγια συμπάθειας, κάλπικες υποσχέσεις και τη γνωστή καπηλεία του στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει ο λαός των νησιών, ιδιαίτερα των ακριτικών, όπως η Λέσβος» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Προσπάθησε να συγκαλύψει τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά, ως αποτέλεσμα των πολέμων, που μετέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη θεωρεί δεδομένη.

»Προσπάθησε, μέσω υποσχέσεων για επενδύσεις κι αναπτυξιακά προγράμματα, να κρύψει την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, με νέα μέτρα, όπως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Προσπάθησε, τέλος, να κρύψει τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μέρος των οποίων αποτελεί η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας.

»Ο λαός της Λέσβου και των άλλων νησιών του Β. Αιγαίου χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη τόσο στα ψέματα της κυβέρνησης όσο και στα διάφορα φασιστικά μορφώματα που παίζουν το ίδιο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και της συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων, στοχοποιώντας ανθρώπους απελπισμένους και ξεριζωμένους».
Κίνημα Αλλαγής: Οι πολίτες του γύρισαν την πλάτη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει για τον Πρωθυπουργό ότι «Προστατευόμενος από τον κλοιό των ΜΑΤ και μακριά από τους κατοίκους της Λέσβου που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές του, ο κ.Τσίπρας συνέχισε το ίδιο τροπάρι. Καταγγέλλει την πόλωση όταν είναι ο βασικός πυλώνας της πολιτικής του και μιλάει για προπαγάνδα όταν αυτός και το σύστημα εξουσίας του είναι ταυτισμένοι με αυτή» σημείωσε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Οι πολίτες γνωρίζουν καλά τις ανερμάτιστες επιλογές του ίδιου και των υπουργών του στο προσφυγικό και τα νέα βάρη που τους φόρτωσε με την αύξηση του ΦΠΑ. Γι΄ αυτό του γύρισαν με οργή την πλάτη» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου