Κυριακή, Μαΐου 20, 2018

Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο ο Γιάννης Μπουτάρης- Πρ. Παυλόπουλος: Φασιστική επίθεση σε Μπουτάρη




BINTEO...

Εξιτήριο από Ιπποκράτειο νοσοκομείο πήρε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε στον Λευκό Πύργο, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.


Ο κ. Μπουτάρης λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε ...μετά τη σωματική επίθεση σε βάρος του μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνει το βράδυ για νοσηλεία και το πρωί επέστρεψε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του το Σάββατο (19.05.2018) όταν ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια για όσα συνέβησαν, υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για την επίθεση που δέχτηκε.
Δείτε το βίντεο

Μηνύματα συμπαράστασης εκφράζει ο πολιτικός κόσμος προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καταδικάζοντας παράλληλα την φασιστική, όπως αναφέρουν, επίθεση προς το πρόσωπό του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για την φασιστικής -κατά την επιεικέστερη έκφραση- νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από περιθωριακά στοιχεία. Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. .διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Αλέξης Τσίπρας

"Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους", τονίζεται σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: "Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία" προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τζανακόπουλος

"Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας", επισήμανε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Βούτσης

Ο Νίκος Βούτσης καταδίκασε απερίφραστα την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων κάνοντας λόγο για «φασιστική βία». Χαρακτήρισε τον κ. Μπουτάρη άξιο εκλεγμένο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, «που έχει συμβάλει καθοριστικά ώστε η πόλη και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης να είναι ανοικτή και σύγχρονη". "Να μην αναρωτηθεί κανείς για ποιόν “χτυπάει η καμπάνα”, γιατί ακόμα και οι κυνικοί της πολιτικής που χαϊδεύουν την ακροδεξιά εκτίθενται ανεπανόρθωτα", συμπλήρωσε.

Σκουρλέτης

Με τη φράση ότι "η επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό» σχολίασε το γεγονός ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έστειλε μήνυμα στους δράστες της επίθεσης, λέγοντας ότι «διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας απέναντι στην ακροδεξιά ωμότητα και βία. Χάνουν τον καιρό τους όσοι θεωρούν ότι η βαναυσότητα και το μίσος τους θα λυγίσουν τη δημοκρατία. Οι ένοχοι να ανησυχούν".

Παπαδημούλης

Την παραδειγματική τιμωρία των ακροδεξιών τραμπούκων που χτύπησαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ζητεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. "Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι που χτύπησαν τον Γιάννη Μπουτάρη πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν αρκεί η πολιτική καταδίκη» τονίζει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και προσθέτει «η άσκηση φυσικής βίας για την αντιμετώπιση της όποιας διαφορετικής άποψης, είναι ωμός φασισμός και ποινικό αδίκημα. Τελεία και παύλα!".

ΣΥΡΙΖΑ

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εξέφρασε με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η φασιστική αυτή επίθεση, αποτελεί μια προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του Γιάννη Μπουτάρη, και βρίσκει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι. Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κάνει για άλλη μια φορά φτηνή αντιπολίτευση, με αφορμή αυτή την τραμπούκικη, φασιστική ενέργεια, αποτελεί μια αθλιότητα ολκής", τονίζει η Κουμουνδρούρου.

Νέα Δημοκρατία

Η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει: "Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται".

Κουμουτσάκος

"Με το Γιάννη Μπουτάρη μας χωρίζουν πολλά. Ειδικά στις απόψεις του για θέματα εξωτερικής πολιτικής για την Τουρκία και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Είμαι όμως δίπλα και μαζί του στην υπεράσπιση της ελευθερίας της γνώμης και της δημοκρατικής μετριοπάθειας. Αυτές οι αρχές ήταν ο πραγματικός στόχος της βίαιης επίθεσης που υπέστη όπως άλλωστε και άλλοι μετριοπαθείς πολιτικοί πριν απ'αυτόν. Οι μετριοπαθείς γινόμαστε στόχος όχι τόσο για τις απόψεις μας, αλλά γιατί με τη δημόσια στάση και συμπεριφορά μας δεν τροφοδοτούμε την πόλωση, τη βία και τον διχασμό. Δεν δίνουμε δηλαδή τροφή στο θηρίο της βίας, απ´όπου κι αν προέρχεται, να μεγαλώνει. Για αυτό και μας θεωρεί εχθρούς του. Δεν θα μας κάμψει. Καμία ανοχή στη βία λοιπόν", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιάννης Μπουτάρης.

Κίνημα Αλλαγής

Και το Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, υπογραμμίζοντας ότι "τέτοιες τραμπούκικες, ανεπίτρεπτες συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Τα ακραία στοιχεία που διέπραξαν αυτή την επίθεση, αμαυρώνουν τη μέρα μνήμης και δεν έχουν καμιά σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ποντίων, που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους σε όλη τη χώρα, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του τουρκικού εθνικισμού".

Σταύρος Θεοδωράκης

"Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν" αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων Γιάννης Μπουτάρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη. "Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ"." τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ντροπή, αίσχος και οργή! Η τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, τονίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Η απερίφραστη καταδίκη αυτής της άθλιας επίθεσης είναι αυτονόητη. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι αναγκαία. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση όλων των δημοκρατικών πολιτών να απομονώσουμε άμεσα αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές γιατί η ανοχή αποτελεί συνενοχή. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι υπέρμαχος της ανοιχτής κοινωνίας που οραματιζόμαστε. Για αυτό αποτελεί στόχο ακραίων στοιχείων και εθνικιστών. Δεν θα τους περάσει, η βία θα ηττηθεί, υπογραμμίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Απόστολος Τζιτζικώστας

"Απόλυτα καταδικαστέα" χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με ανάρτησή του στο twitter.

"Η βία από όπου και αν προέρχεται, εναντίον οποιουδήποτε και αν στρέφεται, δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία. Καμία διαφωνία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις" τονίζει στην ανάρτησή του ο κ. Τζιτζικώστας.

'Ενωση Κεντρώων

"Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη. Τέτοιες ενέργειες δεν προάγουν την δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, στην οποία προστίθεται: «Πιστεύουμε, ότι η αστυνομία θα εντοπίσει και θα συλλάβει τους δράστες αυτής της απαράδεκτης επίθεσης", αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου