Παρασκευή, Μαΐου 04, 2018

ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΟΡΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ..








Δεν κλείνει πόρτες ο πρώην πρωθυπουργός, Κ.Καραμανλής. Σαφώς και ο ρόλος του ως εγγυητή της ενότητας του υπαγορεύει να επαναλαμβάνει ότι "ο Μητσοτάκης εκλέχθηκε αρχηγός αυτός πρέπει να βαδίσει στις εκλογές". Η ερμηνεία της θέσεώς του…σαφής, (υπό την…στενή και …υπό την ευρεία της έννοια)….Ο Καραμανλής γι' αυτό δεν κλείνει πόρτες, ακούει τους πάντες, δεν παροτρύνει..ακούει…

Είναι ξεκάθαρο ότι στους επόμενους μήνες, η κ. Παπακώστα και οι κύριοι Αντώναρος και Καραχάλιος θα βρουν αρκετούς συνοδοιπόρους. Ίσως όσους, δεν φαντάζονται ορισμένοι.

Το Νέο κόμμα είναι ξεκάθαρο ότι έχει Καραμανλική ιδεολογία...
και οι λόγοι της δημιουργίας του, είναι κι αυτοί ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι.

H σημερινή Νέα Δημοκρατία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει απομακρυνθεί από τις αρχές του Καραμανλισμού, της ιδεολογίας του κόμματος, προχωρά σε παράλογες έως προκλητικές συμμαχίες με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και όσους κατά καιρούς έκαναν κακό στην παράταξη.

Ο στόχος της έχει ήδη προκαθορισθεί: H σύμπραξη με ό,τι πιο παλαιό και κατά καιρούς πολλαπλώς καταδικασμένου από τον λαό- συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ η οποία μάλιστα και προαναγγέλλεται. Δηλαδή ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία κι έρχεται να συγκυβερνήσει η Φώφη, ο Γιωργάκης, ο Σημίτης, ο Βενιζέλος κλπ κλπ

Επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης, δεν κατόρθωσε να εισπράξει από την φυγή των ψηφοφόρων του Σύριζα, δεν κατόρθωσε να επιστρέψουν οι δεξιοί ψηφοφόροι στην Νέα Δημοκρατία, δεν κατόρθωσε να αρθρώσει πειστικό λόγο, για όλα τα μείζονα ζητήματα πολιτικής.

Υπό την έννοια αυτή, ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του, οδηγούν στην δημιουργία Νέου κόμματος.

Το νέο πολιτικό σχήμα δεν είναι απαραίτητο να διαθέτει πολιτικές προσωπικότητες που ακτινοβολούν, καθώς η διαπλοκή στην Ελλάδα, δίνει πάντοτε το πράσινο φως, εάν κάποιος είναι δικός της και μόνον και εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.

Αυτό σημαίνει ότι η νέα προσπάθεια… θα έχει ένα ακόμη θετικό στοιχείο προς άγραν ψήφων.

Το Νέο όπως τουλάχιστον αφήνεται να διαφανεί, θα αποτελέσει το ΔΙΕΞΟΔΟ στο αδιέξοδο της σημερινής Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό ακριβώς φοβούνται και στην Πειραιώς. Διαβλέπουν ότι ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός να αποδοκιμάσει τη νέα προσπάθεια -άλλωστε προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργούν και τα περί πόρτας του Καραμανλή, στους έχοντες το πρόσταγμα για την δημιουργία νέου κόμματος- πάλι η πλειοψηφία των Καραμανλικών δεν θα ψηφίσει την σημερινή κάλπικη Νέα Δημοκρατία.

Η μάχη ήδη έχει ξεκινήσει. Και μόνον το γεγονός ότι θα λειτουργήσει η νέα προσπάθεια ως ΔΙΕΞΟΔΟ στο αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας, δίνει πόντους και δημιουργεί ρεύμα πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που οι συνήθως αποτυχημένοι στις προβλέψεις τους φωστήρες του κ.Μητσοτάκη, διαβλέπουν.

Άλλωστε αυτό θα φανεί με την δημιουργία του νέου φορέα. Κι εκεί θα ξεκαθαρισθεί το τοπίο, καθώς οι μετακινήσεις ειδικά των αναποφάσιστων θα είναι ξεκάθαρες.

Οι κατηγορίες περί διασπαστικών κινήσεων και η σχετική μπουρδολογία της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη, δεν φαίνεται να συσπειρώνουν ούτε καν πλέον το φανατικό ακροατήριο.

Όποιος είναι σκεπτόμενος δεξιός, διαβλέπει το μέλλον και αντιμετωπίζει ξεκάθαρα το παρόν, με κριτική και αποφάσεις.

"Το είμαστε νεοδημοκράτες και δεν μπορεί να ψηφίσουμε κάτι άλλο" απευθύνεται πλέον στο ανεγκέφαλο κομματικό ακροατήριο, που την επομένη των εκλογών, θα ψάχνεται ως συνήθως.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου