Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Στις δημοκρατίες οι διαφωνίες δεν λύνονται με μπουνιές, αλλά με… κάψιμο της Βουλής





Προσοχή στο κενό μεταξύ διχαστικού λόγου και... σχήματος λόγου

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την ημέρα που ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, τραγουδούσε «να καεί, να καεί, η πο@#$$ η Βουλή», ενθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο βίαιες ενέργειες. «Ήταν σχήμα λόγου», δήλωσε μετά την κατακραυγή που ακολούθησε, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κοινού στο οποίο,,,
απευθύνθηκε. Και οι «Αγανακτισμένοι» φώναζαν το σύνθημα, ήταν το επόμενο «χαρτί» που έπαιξε ο εν λόγω βουλευτής, προκειμένου να «ξεπλυθεί».

Φυσικά, κρίνοντας από τόσο από τις απαντήσεις του, όσο και από την εξέλιξη των πραγμάτων, ο κ. Φωκάς δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί πού οδηγεί το «ξέπλυμα» τέτοιων αντιλήψεων, συνθημάτων και… σχημάτων λόγου.

Έναν μήνα μετά, κάποιοι ανεγκέφαλοι επιτίθενται ως αγέλη στον Γιάννη Μπουτάρη. Αυτή τη φορά ο κ. Φωκάς, μάλλον έκπληκτος από την άγρια επίθεση, μιλάει για «βία που γεννά πάντα βία», τονίζοντας πως «στις δημοκρατίες οι διαφωνίες δεν λύνονται με μπουνιές και κλωτσιές».

«Είναι αποκρουστική η εικόνα μιας μικρής μερίδας ακραίων ατόμων να γρονθοκοπούν έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Εκτός από τις μεμονωμένες προσαγωγές, πρέπει όλοι οι δράστες αυτής της πρωτοφανούς αγριότητας και επίθεσης να συλληφθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ο διχαστικός λόγος, η ατιμωρησία και η αντιμετώπιση βίαιων περιστατικών ως ακτιβισμός πρέπει να λάβουν ένα τέλος. Η βία γεννά πάντα βία. Πριν να είναι πολύ αργά πρέπει να το συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση».

Ίσως, πριν το συνειδητοποιήσει η όποια κυβέρνηση, καλύτερα θα ήταν να το συνειδητοποιήσει και ο ίδιος. Για τέτοιους είδους περιστατικά, άλλωστε, ευθύνες δεν φέρουν μόνο οι φυσικοί αυτουργοί…



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/stis-dimokraties-oi-diafonies-den-lynontai-me-mpoynies-alla-me-kapsimo-tis-voylis/#ixzz5G90reyjr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου