Τετάρτη, Απριλίου 04, 2018

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜEΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ





Υφίστανται πραγματικά δεδομένα, για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη μακρυά από την συνήθη γελοία, έως και παιδική επίκληση της ανάγκης να αλλάξει η χώρα κυβέρνηση.
Συμφωνούμε, άλλα να'ρθει κάτι καλύτερο.

Διαβάστε και μελετήστε τα εξής στοιχεία και φυσικά ψάξτε για να τα επαληθεύσετε:...

-Η Νέα Δημοκρατία σήμερα, δυο χρόνια μετά την προεδρία Μητσοτάκη, δημοσκοπικά -όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δέχονται- έχει τα ίδια ποσοστά, με εκείνα τα σιβηρικά του Αντώνη Σαμαρά. Δεν προσέθεσε μονάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι η συγκυβέρνηση γενικώς, τα έχει κάνει μπάχαλο.

-Η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα, συνεχώς μειώνεται, σύμφωνα με ΕΝΝΕΑ δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης. Αυτό σημαίνει ότι οι εννέα αυτές εταιρίες, έδειχναν πριν από έξι πέντε ή δυο μήνες, μεγαλύτερα ποσοστά διαφοράς και τώρα δείχνουν μικρότερα.
Και η αλλαγή αυτή, έχει σημασία. Η μείωση δηλαδή της ψαλίδας έγινε σε χρονικό διάστημα που ο πυρετός ο πολιτικός ανέβαινε με σκάνδαλα, Ελληνοτουρκικά, το φιάσκο στα Σκόπια και την οικονομική δυσπραγία να πηγαίνει στα ύψη. Η διαφορά λοιπόν μειώνεται συνεχώς σταθερά και σήμερα βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 4-4,8 %.

-Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έχει φθάσει το 89% γεγονός που ερμηνεύεται με την συνήθη ορολογία, ότι ...έχει φθάσει ταβάνι. Δεν μπορεί να φθάσει, πιο πάνω. Η αντίστοιχη συσπείρωση του Σύριζα βρίσκεται στο 48-52%.
Δηλαδή απλή σκέψη ακόμα και ενός ηλίθιου ψηφοφόρου, είναι ότι το μεν κόμμα της Νέας Δημοκρατιας ελάχιστα θα εισπράξει σε περίπτωση εκλογών, όταν ανεβαίνει η συσπείρωση, ενώ ο Σύριζα μπορεί να την ανεβάσει ανάλογα με τις κινήσεις που θα κάνει και την προεκλογική προσπάθεια.

-Πρώτο κόμμα, παραμένουν οι αναποφάσιστοι, σύμφωνα με την πλειοψηφία των μετρήσεων κοινής γνώμης. Δηλαδή ένα μεγάλο σώμα αναποφάσιστων ψηφοφόρων, δεν πηγαίνει στην Νέα Δημοκρατία, αλλά μένει μετέωρο, αναμένοντας καλύτερη...τύχη και επιλογή.

-Κυρίαρχος του παιγνιδιού, ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, παραμένει ο ΚΑΝΕΝΑΣ. Δηλαδή οι Έλληνες, δεν προτιμούν ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη.
Εάν αφαιρέσουμε τον κανέναν προτιμούν Μητσοτάκη. Ο Άγνωστος Χ ηγέτης, παραμένει ο καταλληλότερος...
-Στα σκαριά για μετά το Πάσχα βρίσκονται δυο κόμματα που οι δημοσκόποι και όσοι γνωρίζουν, τα τοποθετούν στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Με δεδομένες τις σχέσεις, της σημερινής ηγεσίας της με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και τη δυσαρέσκεια των Καραμανλικών, αλλά και Σαμαρικών τελευταία, στελεχών, βουλευτών και ψηφοφόρων, είναι σίγουρο ότι η Νέα Δημοκρατια θα έχει μεγάλες απώλειες.

-Η πολιτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας, με την συνεχή επίκληση πρόωρων εκλογών και την πρόβλεψή τους μάλιστα, απλώς γελοιοποιεί το σύστημα του ηγέτη της και φυσικά κουράζει τους ψηφοφόρους. Εάν οι εκλογές γινόντουσαν Μάιο είναι σίγουρο ότι θα είχαν προαναγγελθεί. Άλλη μία....παράταση των παιδικών προβλέψεων του Κυριάκου για το φθινόπωρο.

Αλλά τον Αύγουστο έχουμε έξοδο από τα μνημόνια και τον Σεπτέμβριο παράτες στο Ζάππειο με Ευρωπαίους ηγέτες που θα μας πρήξουν για το πόσο καλά  τα κατάφερε μια κυβέρνηση αριστερή, που έκανε δεξιά πολιτική. Άρα εκλογές γιοκ...

-Η όλη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνει ότι δεν έχει κατανοήσει τα διδάγματα του παρελθόντος. Πολιτικά, συνδιαλέγεται με πολιτικούς, που τους έχει καταδικάσει ο Ελληνικός λαός επανειλημμένως, αλλά και τα κόμματα που εκπροσωπούσαν. Οι κύριοι Σημίτης Παπανδρέου, Λοβέρδος, Βενιζέλος και λοιποί συγγενείς, δεν έχουν τίποτα να πουν πλέον στον Ελληνικό λαό, κάτι που μόνον ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιλαμβάνεται...δυστυχώς.

Το όλο σκηνικό είναι υπέρ του Σύριζα, εκτός απρόοπτου, πολεμικής σύρραξης (που κι αυτή η εξέλιξη ευνοεί... άλλους αλλά όχι τον Μητσοτάκη)... που μπορεί να είναι οδυνηρό για τη Νέα Δημοκρατία η οποία θα υποστεί την μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας της.
Τα αντίθετα ακριβώς από όλα αυτά, που τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης προβλέπουν...
Ας τα λάβουν υπόψιν τους οι νεοδημοκράτες, που μάλλον κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου (των διαπλεκομένων).

Ξυπνήστε...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου