Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2018

«Πύρινη κόλαση» στην Κρήτη – Πολλαπλά μέτωπα απείλησαν σπίτια (εικόνες – video)





Πύρινα μέτωπα ξεσπούσαν όλη τη νύχτα στην Κρήτη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να τα θέσουν υπό έλεγχο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία..
σε εξέλιξη είναι από το βράδυ πυρκαγιές σε Σφηνάρι, Παλαιά Ρόυμματα, Κακόπετρο, Κάμπο και Λίμνη Κυδωνίας.

Παράλληλα, σε Ρούμματα και Κακόπετρο οι φωτιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο.
Μάλιστα στην περιοχή του Κάμπου της Κισσάμου κατά την διάρκεια της νύχτας, έγινε και επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων και οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στις πλατείες των χωριών, καθώς οι φωτιές έφταναν σχεδόν έξω από τα σπίτια τους.
Επίσης στην κοινότητα Κάμπος σύμφωνα με πληροφορίες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στα τηλέφωνα.
Ήδη, πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν φτάσει στα Χανιά από όλη την Κρήτη επιχειρούν την κατάσβεση στις παραπάνω περιοχές.
Παράλληλα υπό έλεγχο τέθηκαν τη νύχτα, φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Σταλό, Ανατολικό Σέλινο, Κοντόπουλα, Φαλάσαρνα, Μεσκλά και αλλού.


Σημειώνεται πως το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν από τη νύχτα σε όλο το νομό.



Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν κλιμάκια επίσης από τους δήμους Κισσάμου και Πλατανιά, καθώς και κάτοικοι των περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου