Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2018

Το ESM θα εγκρίνει τη δόση των 6,7 δισ. ευρώ - Προς ρήτρα μεταρρυθμίσεων





Στις Βρυξέλλες διατυπώνουν φόβους για την κατάσταση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και για τυχόν «πισωγύρισμα» στις μεταρρυθμίσεις, καχυποψία που αναμένεται να αντιμετωπιστεί με μια ρήτρα «μη αντιστρεψιμότητας» των μεταρρυθμίσεων.

Την έγκριση της δόσης των 6,7 δισ. για την Ελλάδα και την εκταμίευση... των 5,7 δισ. εξ αυτών, θα προτείνει την επόμενη εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ESM, η συνεδρίαση του ΔΣ θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη. Η εν λόγω δόση θα χρησιμεύσει για την εξυπηρέτηση του χρέους, την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού» ρευστότητας.

Την Τετάρτη η γερμανική Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής άναψε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης.

«Το κόστος για τη χώρα θα είναι μεγάλο αν δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως, έως τα τέλη Μαΐου, τα προαπαιτούμενα» προειδοποίησαν πάντως την Τετάρτη πηγές των Βρυξελλών, ενώ επισήμαιναν για το ΔΝΤ ότι ζητάει η μείωση του αφορολόγητου να γίνει από 1ης Ιανουαρίου 2019, όπως και η μείωση των συντάξεων, χωρίς να εφαρμοστούν καθόλου κυβερνητικά αντίμετρα.

Στις Βρυξέλλες διατυπώνουν επίσης φόβους για την κατάσταση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και για τυχόν «πισωγύρισμα» στις μεταρρυθμίσεις, καχυποψία που αναμένεται να αντιμετωπιστεί με μια ρήτρα «μη αντιστρεψιμότητας» των μεταρρυθμίσεων.




Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/369482/o-esm-tha-egrinei-ti-dosi-ton1-67-disek-euro-pros-ritra-metarruthmiseon/#ixzz5ATRgOWUq
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου