Κυριακή, Μαρτίου 11, 2018

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μαμμωνάς




Συλληπητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο ο Νίκος Μαμμωνάς, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας επί δεκαετίες και βουλευτής στον νομό Λάρισας κατά την περίοδο 1989-1993....

Ο Νίκος Μαμμωνάς γεννήθηκε στη Λάρισα το 1934. Ο πατέρας του, απόγονος της ιστορικής οικογένειας Μαμμωνά από τη Μονεμβασιά, γεωπόνος στο επάγγελμα, παντρεύτηκε τη Βασιλική Οικονόμου. Ο Νίκος Μαμμωνάς σπούδασε στη Νομική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη και σύντομα ασχολήθηκε με τα κοινά. Πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις του Ελληνικού Λαού για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Την ίδια εποχή θα ενταχθεί στην Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου ως νεολαίος αρχικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Μαμμωνάς
Με τη Νέα Δημοκρατία ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 1981, του 1985, στις τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις του 1989-1990 (όπου εξελέγη τρίτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Λάρισας) καθώς και σε αυτές του 1993 και 1996.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό Ναό Αγ. Αχιλλείου Λάρισας την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του πρώην βουλευτή του Νίκου Μαμμωνά:
«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Μαμμωνά.
Υπηρέτησε με σεμνότητα και συνέπεια τη χώρα, προσέφερε πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λάρισα και παρέμεινε ενεργός πολίτης και αγωνιστής της Παράταξης μέχρι το τέλος.
Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».
 (Πηγή: larissanet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου