Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2018

Οργισμένο τηλεφώνημα Ερντογάν στον Γερμανό Πρόεδρο! «Απαράδεκτη η Μέρκελ!» - Θα μιλήσει μέσα στην ημέρα με τον Ντόναλντ Τραμπ





«Τα πήρε» ο Ερντογάν – Τηλεφώνησε σε Στάινμάγερ – Θα μιλήσει αργότερα με Τραμπ!


Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα στην Άγκυρα. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ένα επικοινωνιακό ντελίριο ξεκίνησε κύκλο επαφών με τους ηγέτες της Δύσης. Πρώτος, δέχθηκε τηλεφώνημά του ο Γερμανός Πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ. Το τηλεφώνημα σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ήταν σε έντονο ύφος εκ μέρους του Σουλτάνου....


Στο τηλεφώνημα που έκανε στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρεται ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Συρία. Όμως θεωρείται βέβαιο ότι ο Ερντογάν στο τηλεφώνημα δεν έκρυψε από τον Γερμανό Πρόεδρο την ενόχλησή του. Ήδη νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτες τις δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος μιλώντας στο Κοινοβούλιο είπε «Ανεξάρτητα από τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Τουρκίας, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην Αφρίν, όπου χιλιάδες και χιλιάδες άμαχοι πεθαίνουν ή αναγκάζονται να φύγουν».

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι απόψε ο Τούρκος Πρόεδρος θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όλα αυτά γίνονται λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία στην Βάρνα της Βουλγαρίας την ερχόμενη Δευτέρα και λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά απόψε στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων που έχει δει το φώς της δημοσιότητας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταδικάσουν έντονα «τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο» και θα υπογραμμίσουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο και την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου