Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

Αγωνία για την τύχη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών...

 
O παράγοντας Ερντογάν...

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η αγωνία των οικογενειών των δυο Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στον Έβρο.

Ο...
ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και o λοχίας επαγγελματίας οπλίτης Δημήτρης Κούκλατζης είναι προγραμματισμένο να δικαστούν αύριο Δευτέρα ενώ η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι η «είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι Τούρκοι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, διερευνούν εάν χρειάζεται διεύρυνση του φακέλου με κατηγορίες περί κατασκοπείας.

Δημοσίευμα της «Milliyet» επιμένει στην κατηγορία της κατασκοπείας, οι εισαγγελείς εξετάζουν τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ η εφημερίδα αναφέρει ότι προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις δικαστικές Αρχές οι «αντιφατικές» καταθέσεις των δυο στρατιωτικών.

Την ίδια ώρα οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναμένεται να βρεθούν στην Αδριανούπολη για να παραστούν στο δικαστήριο.

Οι γονείς του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη πήγαν το Σάββατο από την Καστοριά στην Ορεστιάδα, όπου συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.

Ο Ερντογάν κρατά στα χέρια του τη τύχη των Ελλήνων στρατιωτών;

Φουντώνουν τις τελευταίες ώρες τα σενάρια που θέλουν τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος σημειωτέων έλειπε σε ταξίδι όταν σημειώθηκε το περιστατικό, να καθορίζει την εξέλιξη της υπόθεσης. Σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία, αναφέρει το hellasjournal.com, ο Ερντογάν «θα παίξει το παιχνίδι για όσο καιρό τον βολεύει». Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα βιαστεί να πάρει αποφάσεις. Παρά τις δημόσιες καθησυχαστικές δηλώσεις, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται προβληματισμένη για την εξέλιξη που μπορεί να έχει ένα ζήτημα καθώς ένα ζήτημα «χαμηλής πολιτικής», που θα μπορούσε να επιλυθεί με άμεσο τρόπο, απειλεί να μετατραπεί σε ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, και μάλιστα σε μία περίοδο που η ένταση από την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο κλιμακώνεται.

Το απόγευμα της Κυριακής έγιναν, εξάλλου, γνωστές οι νέες εμπρηστικές δηλώσεις του συμβούλου του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος και διεμήνυσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου