Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018

ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ- Η ΝΟVARTIS ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ…





Σε μπαράκι τα έπιναν δυο νεαροί και είχαν ανοίξει πολιτική κουβεντούλα.

Ένας ενήλικας γύρω στα εξήντα επιχειρούσε να τους πείσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν βρίσκεται σε σωστό δρόμο.

Ο ένας τον άκουγε με προσοχή, ο άλλος στο επιχείρημα ότι η σημερινή Νέα Δημοκρατία έχει συμμαχήσει με την διαπλοκή και έχει μαζέψει όλους εκείνους που επί χρόνια την διέβαλαν απάντησε: "Ποιος τα θυμάται τάρα αυτά;"

Προφανέστατα αυτό είναι και το σημερινό πρόβλημα, μιας κατηγορίας νεοδημοκρατών....

Δεν βλέπουν παρά το μίσος τους εναντίον του Σύριζα, θέλουν να φύγει ο Τσίπρας, αλλά ποτέ δεν σκέφθηκαν την επόμενη ημέρα

Πολιτική παράταξη με κοντή μνήμη, απλώς περιορίζει τις δυνατότητες και τους ορίζοντές της.

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία, δεν έχει καμμία σχέση ούτε με την Νέα Δημοκρατία του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή, ούτε καν με εκείνη του Κων. Μητσοτάκη, ούτε φυσικά με την Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, του τελευταίου που κυβέρνησε αυτόνομα…

Η υπόθεση Νovartis, ξέχωρα το τι πιστεύει κανείς για τον καθένα από τους φερόμενους ως κατηγορουμένους (δεν καταλάβαμε ποτέ, γιατί θα πρέπει όλοι οι φερόμενοι κατηγορούμενοι  να μπουν σε ένα τσουβάλι, σε μία κάλπη, αφού ο καθένας πολίτης αυτής της χώρας, αν τον ρωτήσεις σήμερα έχει διαφορετική γνώμη για το ποιόν τους)…ξυπνά μνήμες.

Και είναι καλό να γνωρίζουν όλοι εκείνοι που δεν θυμούνται ή λόγω ηλικίας ή εξαιτίας του παιγνιδιού που παίζουν τα μέσα ενημέρωσης, δίνοντας συγχωροχάρτι σε οτιδήποτε συμβαίνει στην ιστορική παράταξη και κρύβοντας την αλήθεια.

Ας φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη ορισμένων που ή δεν θέλουν να θυμούνται ή δεν τα έζησαν..

Αντώνης Σαμαράς 

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος, που έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατρός του σημερινού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Την έριξε δήθεν για το εθνικό μείζον θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, κατηγορήθηκε ότι χρηματοδοτήθηκε από τα διαπλεκόμενα -υπάρχουν και δηλώσεις γι' αυτό- και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ίδρυσε την πολιτική παράταξη ΠΟΛΑΝ, η οποία …πάτωσε και ο Αντώνης άλλαξε γνώμη δεχόμενος ξεκάθαρα την ονομασία των Σκοπίων με συνθετικό Μακεδονία. Ξεκάθαρα.

Φεύγοντας από την Νέα Δημοκρατία έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στον αείμνηστο Αντώνη Καρκαγιάννη και δήλωσε ότι "δεν θα επιστρέψει πότε στην Νέα Δημοκρατία, ούτε ως…αρχηγός". Όπως έκανε πάντα ο Αντώνης Σαμαράς… δεν βάστηξε τον λόγο του.

Επί εικοσαετία περίπου, βρισκόταν στον μούσκιο και τον γύρισε πίσω ο Κώστας Καραμανλής, δεν θα αναφερθούμε στο γιατί ή στο ποιες και από που πιέσεις λένε ότι δέχθηκε…

Πριν όμως από αυτό, με μία βλακώδη πολιτική, άνοιξε τον δρόμο για να φύγουν από την Αλβανία οι Έλληνες, αποδυναμώνοντας το ελληνικό στοιχείο στην γειτονική εχθρική χώρα. Και τώρα κόπτεται γιατί ο Σύριζα άφησε ενάμιση εκατομμύριο …λαθρομετανάστες να μπουν στην χώρα. Το 2012, ο Αντώνης Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλία υιοθετώντας το λεξιλόγιο της Χ.Α., υποσχόταν πως... η Νέα Δημοκρατία “δεν θα αφήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο και για κάθε λαθρομετανάστη.  Ήταν η εποχή που, ενώ το Associated Press αποφάσιζε να απαγορεύσει τη χρήση του όρου “λαθρομετανάστης”, καθώς η λέξη κρίθηκε ως αρνητικά φορτισμένη και η χρήση της συνδέει εξ ορισμού μια ιδιότητα με την τέλεση παράνομων πράξεων, τα δελτία ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης συναγωνίζονταν από ποια συχνότητα θα ακουστεί πιο πολλές φορές ο όρος “λαθρομετανάστης”.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που ωρυόμενος σε συνεντεύξεις του υπογράμμιζε ότι δεν θα συμμαχήσει ποτέ με το ΠΑΣΟΚ. Προεκλογικά. Μετεκλογικά συγκυβέρνησε, υπέγραψε όλα αυτά τα επαίσχυντα μνημόνια, που δήλωνε ότι δεν θα υπογράψει ίδια και όμοια ακολουθώντας την μετέπειτα πολιτική του Σύριζα. Συμμάχησε με το ΠΑΣΟΚ. Αποτέλεσμα της συγκυβέρνησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν το μεν ΠΑΣΟΚ να διαλυθεί. η δε Νέα Δημοκρατία να λάβει στις εκλογές τα χαμηλότερα ποσοστά στην ιστορία της, ποσοστά που την καθήλωσαν και όπως δείχνουν και οι σημερινές δημοσκοπήσεις, ποτέ δεν τα ξεπέρασε. Για να έλθουμε και στα σημερινά…Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς απειλούσε από του βήματος της βουλής, με ειδικά δικαστήρια -έντεκα τον αριθμό-υπάλληλοι του γραφείου του επιτέθηκαν στο εντευκτήριο της βουλής σε βουλευτές του Σύριζα, απειλώντας τους με κονσερβοκούτια και υπενθυμίζοντάς τους τι έγινε στο…Γράμμο και στο Βίτσι…Επιθεώρηση.



Άδωνις Γεωργιάδης

Σε άλλη πολιτισμένη χώρα θα τον άφηναν ήσυχο να πουλάει νανογιλέκα και βιβλία .

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνει δημόσια ότι...ο πρωθυπουργός της χώρας, «τα παίρνει», «είναι διεφθαρμένος, μέχρι το μεδούλι» και ο ίδιος, «θα τους γδάρει όλους, με πρώτον τον Τσίπρα».

Είναι ο ίδιος ο Άδωνις, που σε πλήθος τηλεοπτικών συνεντεύξεων του και δηλώσεών του -δεκάδες βίντεο παραμένουν αναρτημένα στο διαδίκτυο-όταν ήταν στο ΛΑΟΣ, έβριζε από το πρωί έως το βράδυ τους νεοδημοκράτες, επειδή έδειχναν την προτίμησή τους στο κόμμα του οποίου αργότερα έγινε …αντιπρόεδρος. Η όλη του παρουσία στην πολιτική ζωή γυρνά όλο τον πολιτικό πολιτισμό πίσω. Η ανόητη προσέγγιση ορισμένων νεοδημοκρατών …είναι διαβασμένος ο Άδωνις προσκρούει σε πλήθος ανακριβειών που με στεντόρεια φωνή επιχειρεί να περάσει στο πόπολο.


Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο συγκυβερνήτης του Αντώνη Σαμαρά, δεν έκανε τίποτε άλλο στην πολιτική του καριέρα από το να διαβάλλει τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή. Ζήτησε μάλιστα μιλώντας στην βουλή, για το μείζον θέμα της Novartis ,την παραπομπή Καραμανλή και ορισμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον …χειροκρότησαν.

Ποιος; Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μοναδικός υπερασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ισχυριζόμενος μάλιστα και στην ουσία αυτογελοιοποιούμενος, ότι οι λογαριασμοί του ήταν..αριθμοί τηλεφώνου.

Εκείνη την εποχή μάλιστα, ζητούσε από την Νέα Δημοκρατία να πει ένα…<συγνώμη> για την παραπομπή του Τσοχατζόπουλου.

Ένας πολιτικός, που βρέθηκε στο περιθώριο της ιστορίας, αλλά και των εξελίξεων στο ίδιο του το κόμμα, εξαιτίας του <υπερεγώ> του και της ακατανίκητης επιθυμίας του για εξουσία και ηγετικές θέσεις.

Ας πάμε όμως αγαπητοί νεοδημοκράτες στο μείζον θέμα των ημερών, δανειζόμενοι δημοσιεύματα τα οποία θα έπρεπε να προβληματίσουν:

Ας υποθέσουμε πως τα εμπλεκόμενα -από τη δικογραφία- στελέχη της Ν.Δ. στην υπόθεση Novartis και όλοι οι άλλοι έχουν δίκιο. Τους έμπλεξαν δόλιοι, πονηροί και...
καταχθόνιοι άνθρωποι στον χώρο της Δικαιοσύνης. Τους έβαλαν στο στόχαστρο σκοτεινά συμφέροντα και οι πολιτικοί αντίπαλοί τους. Πώς θα έπρεπε να αντιδράσουν σε μια συντεταγμένη πολιτεία και σε ένα κράτος δικαίου; Ειδικά αυτοί που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί πρώτης γραμμής και κορυφαία μέλη του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Το να βρίζει σε στιγμές θυμού ένας πολίτης, που θεωρεί ότι αδικείται είναι κατανοητό. Το να βρίζει ένας πολιτικός πρώτης γραμμής, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, το να μετατρέπεται σε ένα περιφερόμενο χαμαιτυπείο είναι κατανοητό; Και ακόμη περισσότερο, μπορεί να γίνεται ανεκτό από το πολιτικό σύστημα, τα μέσα ενημέρωσης και το κόμμα του που φιλοδοξεί να είναι η αυριανή κυβέρνηση; Αν έτσι αντιδρά ο δεύτερος στην ιεραρχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτοδικώντας ουσιαστικά, έστω με τα λόγια, τι πρέπει να κάνει ο απλός πολίτης; Να αυτοδικεί έμπρακτα;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί να χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα με όσα κάνει κατά καιρούς και ακόμη περισσότερο με όσα ξεστόμισε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Η υπεύθυνη πολιτικά και πολιτειακά- ως αξιωματική αντιπολίτευση - Ν.Δ., μια παράταξη με εκατομμύρια οπαδούς και ψηφοφόρους, το κόμμα που καυχιέται ότι αποκατέστησε τη δημοκρατία στον τόπο, γιατί σιωπά, τον καλύπτει και ταυτίζεται μαζί του;

Τι θέλει να δείξει με τη στάση της η Ν.Δ.; Μήπως ότι από τώρα και στο εξής εισηγείται το μοντέλο Γεωργιάδη, για να λύνουν οι Έλληνες και τα κόμματα τις διαφορές τους στην πολιτική και δικαστική αρένα; Η χυδαία συμπεριφορά όπως αυτή ανθρώπων του υπόκοσμου είναι η πρόταση της Ν.Δ.; Είναι φανερό πως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των στελεχών της αλλά και όσων ακολουθούν την ίδια γραμμή στην υπόθεση Novartis συνιστά ένα βαθιά ανησυχητικό στοιχείο κατάπτωσης της πολιτικής ζωής. Οι λεκτικοί τραμπουκισμοί και οι χυδαιότητες είναι απειλή για τη δημοκρατία γιατί ταιριάζουν στον φασισμό. Αυτό μας αφορά όλους. Ας το αντιληφθούν όλοι πριν να είναι πολύ αργά... Ο Αντώνης Σαμαράς προαναγγέλλει ειδικά δικαστήρια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απειλεί με δίκες για «εσχάτη προδοσία»
Κοινώς, εάν η πολιτική ζωή του τόπου δεν γυρίζει στην εποχή των… εκδοροσφαγέων, τότε εισέρχεται σε βαθιά και επικίνδυνα τοξικά ύδατα στην σκιά του σκανδάλου Novartis. Και η αντιπολίτευση – και δη η αξιωματική – υιοθετεί όχι μόνον τον εκφασισμό του δημόσιου λόγου, αλλά και τον εκφοβισμό θεσμών και αιρετών οργάνων ως κυρίαρχη πολιτική πρακτική.
Ορθότατη όμως και η ακόλουθη παρατήρηση;
< Όταν έγινε το ειδικό δικαστήριο για τον τότε πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου. Είδατε τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Δημήτρη Τσοβόλα, τον Γιώργο Πέτσο, να λένε -και μάλιστα κάτω από το βάρος ειδικού δικαστηρίου- αυτά που λένε σήμερα οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis?
Έκαναν μηνύσεις στον πρωθυπουργό? Είδατε τον Ανδρέα Παπανδρέου να μηνύει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη?>

Όπως πολύ σωστά παρατήρησε δημοσιογράφος <Αλλα μεγέθη >

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαλύει αργά και σταθερά την παράταξη. Γι' αυτό και δεν εισπράττει καθόλου από την φθορά του Σύριζα.

Οι νεοδημοκράτες, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι έτσι όπως πάει η Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν πολλές πιθανότητες, να μην κόψει πρώτη το νήμα.

Η εναλλαγή της εξουσίας, θέλει πρόγραμμα, σοβαρότητα και στελέχη, θέλει όραμα. Δεν μπορεί να κινείται ο ψηφοφόρος με βάση την αρχή <το μη χείρον βέλτιστον>.

Θέλει αντιπρόταση ουσιαστική, χωρίς θεατρινισμούς και κυρίως πρόταση, μέσα στα όρια του πολιτικού πολιτισμού.

Τι δουλειά έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Νέα Δημοκρατία; Για να ικανοποιεί τα άγρια ένστικτά μας, εναντίον του Σύριζα; Μα δεν μας δίνουν ψήφους αυτά τα ένστικτα και αυτή η στάση χαμαιτυπείου…

Δεν θα είναι συνέχεια η κατάσταση όπως την φαντάζονται ορισμένοι…

Εκλογές θα γίνουν τον άλλο χρόνο, παρά την βαρετή και αστεία επίκλησή τους συνεχώς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και έως τότε έχουμε να δούμε πολλά και καλό θα ήταν να αξιολογήσουμε πάλι τα πράγματα από την αρχή.

Πολιτικοί, φιγούρες του παρελθόντος, που ήδη έχουν πολλαπλώς καταδικασθεί στην συνείδηση του κόσμου όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Σημίτης κι ένα τσούρμο άλλοι φωνασκούντες και ωρυόμενοι, σαν τον γραφικό Άδωνι, δεν έχουν καμμία δουλειά να συμμαχεί η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου μαζί τους ή να τους έχει στους κόλπους της.

Η μνήμη όταν είναι κοντή …κοντά και πενιχρά είναι και τα αποτελέσματα…

Και ο Κυριάκος σύρεται δέσμιος σε έναν δρόμο, χωρίς γυρισμό.

Κι αυτός θα χαθεί στο τέλος και θα ασχολούνται οι επιθεωρήσεις μαζί του.

Η έρμη η παράταξη τι φταίει;

Ξυπνήστε νεοδημοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου