Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2018

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΝΟVARTIS;




Η Δικαιοσύνη αποφασίζει γι' αυτές τις υποθέσεις των σκανδάλων.
Είναι σαφές, οτι λόγο πλέον, εχει και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων.
Ως εδώ, όλα καλά κι άγια.
Η κυβέρνηση όμως, με τους χειρισμούς της, αφήνει ορθάνοιχτο παράθυρο, για απόλυτα φυσιολογικές παρερμηνείες, στους φοβερούς και απαξιωμένους καιρούς μας.

Μία ημέρα, μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, απ' όπου η κυβέρνηση θα έπρεπε να λάβει το μήνυμα, αλλά δείχνει τουλάχιστον ότι δεν το έλαβε, μία συγκέντρωση που φυσικά έστειλε μηνύματα και στην αξιωματική αντιπολίτευση, σκάει η βόμβα της Νovartis...

Άντε στον έρμο τον ελληνικό λαό, στον απλό πολίτη, να εξηγήσεις, ότι πρόκειται περί συμπτώσεως και δεν θέλει η κυβέρνηση να αλλάξει -που άλλαξε, ως ένα βαθμό- την ατζέντα.
Αν ήταν εντελώς τυχαίο το γεγονός, κάνοντας όσο μπορούμε χιούμορ, για μια τέτοια σοβαρή υπόθεση, θα σκεφθεί κανείς ότι κάποιοι το έκαναν επίτηδες και το έβγαλαν τώρα το θέμα, για να εκτεθεί η κυβέρνηση.
Μάλλον όμως δεν είναι έτσι. Η Δικαιοσύνη κάνει την δουλειά της και την κάνει καλά.
Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της, αποδυναμώνει και απαξιώνει ένα τέτοιο θέμα.
Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, στον Άρειο Πάγο, την ίδια ημέρα που έσκαγε η υπόθεση;
Τόσο αυτοκτονικές τάσεις έχουν στην κυβέρνηση ή τελικά στερούνται παντελώς πολιτικής και επικοινωνιακής σκέψης;
Οι αντιδράσεις των φερόμενων ως εμπλεκομένων, στο σκάνδαλο είναι φυσιολογικές.
Πρέπει να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.
Ωστόσο την πρώτη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη δεν την κατανοήσαμε..
Σε μήνυμά του, υπενθυμίζει.. αναφορά του Σκάι.. ότι "τα δυο αδικήματα, έχουν παραγραφεί".
Είναι αντίδραση φερόμενου εμπλεκομένου σε σκάνδαλο αυτή;
Μας πληροφορεί καταρχάς, ότι έχουν παραγραφεί τα δυο αδικήματα και δεν μας πληροφορεί, ότι πχ -λέμε εμείς τώρα-"είναι αθλιότητες και θα αποδειχθεί;".
Περίεργη αντίδραση, καθώς φαίνεται πως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας...παραγράφει εντελώς τις πολιτικές επιπτώσεις του θέματος, αλλά και τις επιπτώσεις επί των...φιλοδοξιών του.
Το τάιμινγκ ανακοίνωσης σκανδάλων, έχει κι αυτό το κόστος του....
Επικίνδυνη η προσέγγιση φυσικά και το αναγνωρίζουμε.
Τι να κάνει η κυβέρνηση, να παρέμβει στην Δικαιοσύνη να πει όχι τώρα, ανακοινώστε το αργότερα, γιατί τώρα θα το συνδέσουν με το μείζον θέμα της συγκέντρωσης και θα πουν ότι το κάνουμε για αλλάξουμε την ατζέντα; Δεν μπορεί...
Οπως να έχουν τα πράγματα, η χώρα εισέρχεται εν μέσω γενικής απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, σε μία φάση επικίνδυνη, εκρηκτική σχεδόν με αλληλοκατηγορίες, διώξεις, δείγματα γραφής άλλων εποχών, από τις οποίες η Δημοκρατία βγήκε λαβωμένη.
Εάν δε συνεχισθεί αυτή η κατάσταση -πληροφορίες λένε ότι θα συνεχισθεί, με αμείωτη ένταση και αποκαλυπτικό περιεχόμενο-τότε για να καταλήξουμε από εκεί που αρχίσαμε, το Σκοπιανό θα αποτελέσει πράγματι την αφετηρία σοβαρότατων πολίτικων εξελίξεων.

-(η photo είναι από το olympia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου