Τετάρτη, Φεβρουαρίου 07, 2018

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΠΟΛΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ




Η συνήθης πρακτική επιβίωσης του δικομματισμού ιστορικά αποδεικνύεται ότι ήταν η πόλωση. Βρώμικος πόλεμος, κτυπήματα κάτω από την μέση, εκτόξευση απειλών, απαξίωση της Δικαιοσύνης.

Αυτό που ζούμε σήμερα όμως δεν πρόκειται να βοηθήσει κανένα από τα δύο κόμματα Σύριζα και Νέα Δημοκρατία, στον αναμεταξύ τους αγώνα, μέχρις εσχάτων. Γιατί απλούστατα, μία μόνον λέξη, όρος, χαρακτηρισμός, ταιριάζει απόλυτα στα όσα συμβαίνουν: Aπαξίωση.

Η κυβέρνηση απαξιώνεται, γιατί κατηγορείται ...πλέον ευθέως -και με όχι και τόσο θεσμικό τρόπο- ότι κινείται επικοινωνιακά, με το θέμα της NOVARTIS, για να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Κατά τη γνωστή ρήση, "η γυναίκα του Καίσαρος πρέπει όχι μόνον να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια", η κυβέρνηση παρότι μπορεί να είχε κάθε δικαίωμα νόμιμο,να το κάνει, επικοινωνιακά όμως υπέπεσε σε γκάφα, κατά την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Άρειο Πάγο, την ίδια ημέρα που έσκαγε η υπόθεση, ενώ η υπερδραστηριότητα των αρμόδιων υπουργών με συσκέψεις και ενημερώσεις, έδωσαν προσχήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μιλήσουν για επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία, υπέπεσε σε θεσμικά διαρκούς επαναλήψεως ατοπήματα, απαξιώνοντας και αυτή την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.
Η επιχειρηματολογία της, φθηνή απέναντι στην μείζονα αυτή, υπόθεση.
Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείς την κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη γιατί προστατεύει τους μάρτυρες, μιας τέτοιας υπόθεσης και να τους ονομάζεις κουκουλοφόρους και να διαμηνύεις μάλιστα απειλώντας ευθέως με μηνύσεις, όσους αποφάσισαν να αποκρύψουν πολύ σωστά την ταυτότητά τους.
Παρατραβηγμένη επίσης και ακραία η αντίδραση, με μηνύσεις σε πρωθυπουργό, υπουργό Δικαιοσύνης και υπουργούς και φυσικά με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο, η κατηγορία ότι η Δικαιοσύνη άγεται και φέρεται από την κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει ότι χειραγωγεί τις δικαστικές αποφάσεις.
Εάν ήταν τόσο παιδαριώδες το κατηγορητήριο, προς τι τέτοιες αντιδράσεις; Για το πολιτικό κόστος; Μα αυτό αυξάνεται, όταν πρώην υπουργοί, κατηγορούν ευθέως την Δικαιοσύνη και απειλούν με μηνύσεις μάρτυρες.
Στην Νέα Δημοκρατία, οι επιπτώσεις της όλης υπόθεσης, έχουν και εσωκομματικό αντίκτυπο.
Στη ουσία το δίδυμο Σαμαρά-Γεωργιάδη, μάλλον αποδυναμώθηκε, εν μέσω σχεδιασμών... για την χειραγώγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το μήνυμα, το είχαν δεχθεί και οι δύο, κατά την προσέλευση τους στην συγκέντρωση του Συντάγματος, όπου οι αποδοκιμασίες, ήταν περισσότερες από τις επιδοκιμασίες, άσχετα εάν κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν έκανε την τιμή στους τηλεθεατές του, να τους δείξει τα σχετικά πλάνα, που... διασώθηκαν από τις κάμερες κινητών τηλεφώνων...
Η απαξίωση και των δυο κομμάτων "εξουσίας" είναι δεδομένη.
Δεν θα ενισχυθουν, δίνοντας μάχες στους υπονόμους της δημόσιας ζωής.
Οι υποψίες πλέον είναι κι αυτές δεδομένες. Εάν θα ενισχυθούν ή θα τεθούν στο περιθώριο, θα το διαπιστώσουμε σύντομα...
Και τα δυο κόμματα πλέον δεν πείθουν.
Οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν στις κάλπες, με τον συνήθη πολιτικό τυφλοσούρτη "το μή χείρον βέλτιστον".
Και τα δυο κόμματα, απαξιώνουν την πολιτική ζωή, στην ουσία αντιπαρατίθενται επί του πεζοδρομίου της δημόσιας ζωής και δεν φαίνεται ελπίδα πουθενά, καθώς εναλλακτική λύση δεν παρουσιάζεται στον ορίζοντα.
Οι πολίτες απαξίωσαν τους πολιτικούς, ιδιαιτέρως των δυο κομμάτων "εξουσίας".
Οι πολιτικοί απαξιώνουν την Δικαιοσύνη.
Ο εκδοτικός χώρος κατα πλειοψηφία, απαξιώνει την αλήθεια.
Τελευταία πάντως... υπάρχουν αναλαμπές στο προσκήνιο, αφού διαβλέπουν και τα συστηματικά μέσα ενημέρωσης την απαξίωση και δεν γνωρίζουν... τι θα τους ξημερώσει με αυτούς που επέλεξαν να στηρίζουν...
Ουδείς εισπράττει από την υπό εξέλιξη σύγκρουση μέχρις εσχάτων. Και οι δυο χάνουν.
Και η Δημοκρατία.
Και κυρίως ένας δυστυχισμένος, καταταλαιπωρημένος και χωρίς πια ελπίδα και όραμα λαός...
Επικίνδυνες καταστάσεις...-







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου