Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2018

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.





Φιλοξενεί σε μεγάλο βαθμό, τερατουργήματα το διαδίκτυο. Είναι σαφές και παραδεκτό απ' όλους. Κάτι όμως η υπερβολική....υπερβολή, κάτι το πηγαίο και ενθουσιώδες ύφος των αναρτήσεων, προδίδει ...το τερατούργημα και καρφώνει το...παραπάνω...
Είναι θα λέγαμε ένας μηχανισμός αυτοάμυνας, καθώς σε μία ανάρτηση υπερβολική ή σκόπιμη ή εντελώς αναληθή...
βγαίνουν άλλες σαράντα, αντίθετες και καθιστούν την προσπάθεια γραφική και αναποτελεσματική.
Άλλος ένας λοιπόν μηχανισμός, αυτοελέγχου και αυτοαναίρεσης.

Αυτό γίνεται όμως στο διαδίκτυο.

Πόσοι έχουν την δυνατότητα, με την ίδια ένταση να διαψεύσουν μεγάλες εφημερίδες και μεγάλα κανάλια και να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης, με τα δημοσιευόμενα ψεύδη τους και τις υπερβολές τους ή τα σκόπιμα άρθρα τους; Ελάχιστοι, έως ...ουδείς.
Το διαδίκτυο, όσο μεγαλύτερη είναι η δέσμευση των λεγομένων συστημικών μέσων ενημέρωσης, και η πολιτική τους εξάρτηση, τόσο μεγαλύτερο ρόλο παίζει στην...διαπαιδαγώγηση του λαού, στο πεδίο αναζήτησης της "πραγματικής αλήθειας".
Κοιτάξτε, κοντινά μας γεγονότα....
Εάν δεν υπήρχαν τα κινητά τηλέφωνα, δεν μας είχε πληροφορήσει κανένα τηλεοπτικό μέσο, ότι πριν από τις ενθουσιώδεις κραυγές "Ελλάς, Ελλάς Αντώνης Σαμαράς" μόνον με την θέα του πρώην "συνπρωθυπουργού" στο συλλαλητήριο, είχε ακουσθεί το...ευγενές "Αλήτη Προδότη Σαμαρά" που το'πιασαν κινητά και μια μικρή κάμερα ...
Γι' αυτό και ο κ. Σαμαράς, στήθηκε κάτω από την "πυλωτή" εξώπορτας, με την πλάτη στον τοίχο, λες και θα γινόταν σεισμός...
Τον κίνδυνο, αντελήφθη- έλαβε το μήνυμα Σαμαρά προφανέστατα- και ο γραφικός Άδωνις Γεωργιάδης, που εκρύφθη στην κυριολεξία, σε προθαλάμους ξενοδοχείων(;) ενώ και ο ...συνακόλουθος καλός συνάδελφος Αρης Πορτοσάλτε, αφού άκουσε τα εξ αμάξης, είδε την συγκέντρωση, από την ταράτσα.
Οι δυο πρώτοι, είχαν την δικαιολογία, ότι δεν ήθελαν να δώσουν στίγμα κομματικό, στην συγκέντρωση, λες και ο κόσμος δεν βλέπει κάτω από τις πυλωτές ή μέσα στις βιτρίνες των ξενοδοχείων, ο τρίτος (ακόμα) δεν είχε τέτοια δικαιολογία, αλλά πήγε στην ταράτσα, για να μπορεί να περιγράφει ...πανοραμικά.
Δεν είναι σίγουρο, ότι θα αναφερόταν στις αποδοκιμασίες, ο καλός συνάδελφος, εάν δεν φοβόταν ότι κάποιο κινητό, τις είχε καταγράψει και θα τις έβλεπε, στο διαδίκτυο. Έτσι τουλάχιστον πιστεύουμε.
Όπως και να' χουν τα πράγματα, ο Σκάι κάλυψε πολύ καλά την δεύτερη συγκέντρωση στην Αθήνα, δείχνοντας ότι δεν έχει χάσει τα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά του, ενώ αντιλαμβανόμενος τα σημεία των καιρών, έκανε φιλότιμη προσπάθεια να μην πιστώσει την συγκέντρωση στην Νέα Δημοκρατία.
Σε όλα τα παραπάνω, υποβοήθησε το διαδίκτυο, για να μην ισχυρισθούμε ότι επρόκειτο για τον υποβολέα των εξελίξεων.
Αρα το διαδίκτυο λειτουργεί στα συστημικά μέσα και ως...μέσον πίεσης, ώστε να αντιλαμβάνονται καμμία φορά, ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι, επειδή έτσι τα λένε στις συσκέψεις, όσοι νομίζουν...ότι είναι έτσι.
Πιθανότατα το διαδίκτυο, να "διδάξει" στα μέσα ενημέρωσης, με τον άγριο, αιφνιδιαστικό, χαριτωμένο, σκληρό καμμιά φορά και υπερβολικό τρόπο, που έχει, πως είναι δεδομένη η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών.
Πως ο ελληνικός λαός βαρέθηκε να ψηφίζει με γνώμονα, το μη χείρον βέλτιστον.
Πως ψάχνει για ευφυή μυαλά, γνήσια τέκνα του, που βλέπουν τις γραφικότητες και τις σαχλαμάρες ΟΛΩΝ των πολιτικών και αναζητούν διέξοδο από το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο...
Ο εκδοτικός χώρος, εχει δώσει δείγματα πολλές φορές αισθημάτων "αυτοσυντήρησης".
Ας μην τα χάσει τώρα.
Ας ρίξει μια ματιά, μακρυά από τις δήθεν δεσμεύσεις του....-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου