Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας





Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες....

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Κανγκούνγκ, Νότια Κορέα. Πιρουέτες στον πάγο



Η Αλεξία Παγκανίνι της Ελβετίας εκτελεί το πρόγραμμά της στο ελεύθερο πρόγραμμα του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.
Μπαλί, Ινδονησία. Οι εντυπωσιακές χορεύτριες του beach festival



Στολισμένες, βαμμένες και εντυπωσιακές οι χορεύτριες της Ινδονησίας περιμένουν υπομονετικά να εκτελέσουν το πρόγραμμά τους στο φαντασμαγορικό τριήμερο beach festival που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μπαλί της Ινδονησίας για την προώθηση του τουρισμού.
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Η σύντροφος και η ερωμένη του Πικάσο



Ένας πολύτιμος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο θα τεθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο στις 28 Φεβρουαρίου έναντι ενός αστρονομικού ποσού. Σε αυτόν παρουσιάζει τη σύντροφό του, Μαρία-Τερέζα Βάλτερ, αλλά ταυτοχρόνως κρύβεται η σκιά της γυναίκας που θα γινόταν ερωμένη του, της Ντόρα Μάαρ.
Όρος Άτλας, Μαρόκο. Έτσι είναι η ζωή στο Αζιζάλ



Μια οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από μια φωτιά για να ζεσταθεί μέσα στο σπίτι τους στο Τιγκανμίν, ένα απομακρυσμένο χωριό στην οροσειρά Άτλας κοντά στο Αζιλάλ, στο κεντρικό Μαρόκο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι έντονες χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές του Μαρόκου, διακόπτοντας τα μαθήματα στα σχολεία, αποκλείοντας χωριά και εθνικές οδούς. Οι συνέπειες είναι πιο έντονες στα απομακρυσμένα χωριά. Κάποτε η οροσειρά προστάτευε τις τοπικές φυλές από τον εχθρό, τώρα όμως είναι αποκομμένοι ακόμα και για μήνες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Αθήνα, Ελλάδα. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από 21 Φεβρουαρίου



Στις 21 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων από τράπεζες και ιδιώτες. Τουλάχιστον 7.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα πρέπει να έχουν γίνει από τις τράπεζες μέχρι τον Σεπτέμβριο. Με αφορμή το ότι βγαίνουν από την περασμένη Τετάρτη στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με συνθήματα «κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» και «όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς».
Γαλαξίδι, Ελλάδα. Τα μοναδικά «αλευρομουτζουρώματα»



Τα «αλευρομουτζουρώματα» είναι ένα έθιμο με ρίζες στο 1801. Κάθε χρόνο κάτοικοι και επισκέπτες ανανεώνουν το ραντεβού τους στο Γαλαξίδι για την επόμενη χρονιά.
Μέιν, ΗΠΑ. Ένα μνημείο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου



Αστέρια γεμίζουν τον ουρανό πριν ξημερώσει πάνω από το Hills State Park στο Μέιν των ΗΠΑ. Ο πέτρινος πύργος χτίστηκε το 1921 από τα ερείπια του πρώην ξενοδοχείου Summit House και ήταν μνημείο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Φλόριντα, ΗΠΑ. Διαμαρτυρία όσων επέζησαν από το μακελειό





Νέοι άνθρωποι κατέκλυσαν κατά δεκάδες την πρωτεύουσα της Φλόριντας σε μια προσπάθεια να εντείνουν τις πιέσεις υπέρ της εφαρμογής μιας αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Ορισμένοι εξ αυτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ξάπλωσαν και πάτωμα και παρίσταναν τους νεκρούς.
Νίκαια, Γαλλία. Το δημοφιλές και ξέφρενο καρναβάλι της Γαλλικής Ριβιέρας



Είστε έτοιμοι για την πιο φαντασμαγορική γιορτή της Γαλλικής Ριβιέρας; Το Καρναβάλι της Νίκαιας, ένα φεστιβάλ – σύμβολο της πόλης και ένα από τα δημοφιλέστερα του κόσμου προσέφερε αμέτρητες ευκαιρίες για ξέφρενο πάρτι και ατέλειωτη διασκέδαση.
Μπραζίλια, Βραζιλία. Οι αυτόχθονες διεκδικούν τα δικαιώματά τους



Οι αυτόχθονες της εθνότητας Pataxo από την πολιτεία Μπαΐα, συμμετέχουν σε διαμαρτυρία στη Μπραζίλια της Βραζιλίας. Η ομάδα εκπροσωπήθηκε από εκπροσώπους πολλών φυλών και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για την οριοθέτηση της γης και τις πολιτικές για την υγεία που εφαρμόζονται για τις κοινότητες των αυτόχθονων πληθυσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου