Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2018

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΕΚΤΕΘΕΙΜEΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ




Το απόλυτο αδιέξοδο στο πολιτικό σύστημα, υπογράμμισε η συγκέντρωση για την ονομασία των Σκοπίων στην Θεσσαλονίκη.
Εκτίθενται κάθε ημέρα και περισσότερο Σύριζα κι Νέα Δημοκρατία, σε τέτοιο βαθμό, που προκαλούν απόλυτη απογοήτευση στους ψηφοφόρους τους, των οποίων προφανέστατα υποβαθμίζουν την νοημοσύνη.
Ο Σύριζα, ενώ θα μπορούσε τουλάχιστον επικοινωνιακά να πετύχει πόντους, σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα, τα έχει κάνει μπάχαλο και φαίνεται ότι οι πιέσεις που δέχεται, είναι πολύ μεγαλύτερες από την κοινή λογική.....

Δεν εξηγείται διαφορετικά, η πανστρατιά των στελεχών του, που αντί να σιωπήσουν, εκτίθενται ακόμη περισσότερο, απομακρύνοντας κι εκείνους τους ψηφοφόρους, που βρέθηκαν κοντά στην δήθεν αριστερά, με το υπερήφανο αν και άνευ αποτελέσματος όχι του δημοψηφίσματος.

Με απλά λόγια, την προσέγγιση ψηφοφόρων άλλων παρατάξεων, που είχε ο Σύριζα, με το δημοψήφισμα και εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης άνευ κοινωνικών ευαισθησιών πολιτικής του Μητσοτάκη, την έχασε με τις γραφικές δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης, πως δεν θα επηρεασθεί από τις συγκεντρώσεις η κυβέρνηση για τις αποφάσεις της, ότι δεν βοηθά το συλλαλητήριο κι ότι στις συγκεντρώσεις έλαβαν μέρος (σσ τριακόσιες χιλιάδες;) νοσταλγοί της χούντας.

Είναι σαφές ότι οι δηλώσεις αυτές δεν έγιναν τυχαία και ότι αποτελεί κοινή γραμμή, επίσημη του Σύριζα που ήδη έχει δώσει το όνομα Μακεδονία ώστε να απαξιωθεί κάθε αντίθετη άποψη.
Κάτι που φυσικά οδηγεί στην αυτοκτονία τον Σύριζα, καθώς διαχρονικά έχει αποδειχθεί πως τα εθνικά λάθη δεν αποτελούν στιγμιαία πολιτικά αδικήματα, αλλά βαραίνουν στην συνείδηση των ελλήνων ψηφοφόρων.

Ξεκάθαρα; Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν περίμενε τέτοια αντίδραση, γι' αυτό και τα έχει υποσχεθεί όλα στους υπερατλαντικούς συμμάχους..

Από την άλλη πλευρά, στην Νέα Δημοκρατία έχουν ξεπεράσει το όριο της αυτογελοιοποίησης.
Ο γραφικός Άδωνις, που διαχρονικά έχει αλλάξει γνώμη για δεκάδες θέματα μείζονος σημασίας, κατηγορεί την ΕΡΤ-δικαίως, διότι μπορεί να μετέδωσε περισσότερο χρόνο την συγκέντρωση, αλλά το θέμα είναι γιατί δεν την έδειξε απευθείας -ενώ ο ίδιος δεν πήγε και ταυτόχρονα έχει δεχθεί επισήμως την ονομασία Μακεδονία, ως πρώτο ή ...δεύτερο συνθετικό.

Ο...αλπινιστής Μητσοτάκης, αφού πρώτα είδε πως η συγκέντρωση ήταν μεγάλη, έσπευσε να εκφράσει τον σεβασμό του στους συγκεντρωμένους, ενώ έδινε γραμμή για κατά συνείδηση παρουσία στους βουλευτές του, μην και χάσει την εκλογική πελατεία της Μακεδονίας.

Προφανές είναι, ότι η δική του συνείδηση τον οδήγησε στα βουνά της Κορινθίας για σκι.
Άσχετη εντελώς και η προσπάθεια του έρμου του Δένδια να επιμείνει στο ότι δεν έπρεπε να γίνει η συγκέντρωση...Το τι κόσμο έφερε στην Νέα Δημοκρατία και πόσο τον εκτίμησαν οι Καραμανλικοί, που καιρό τώρα επιχειρεί να κερδίσει δεν λέγεται...

Η απόλυτη κοροϊδία και γελοιοποίηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου, υπογραμμίζεται σε όλους τους τόνους, καθώς η γραμμή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει εκφρασθεί από τον αντιπρόεδρό της και την Ντόρα Μπακογιάννη κι έναν αριθμό βουλευτών της, δηλαδή υπέρ της σύνθετης ονομασίας ο ίδιος δεν βγαίνει να το δηλώσει υπεύθυνα και επίσημα, για να σφετερισθεί σε εθνικό μείζον θέμα την υποχώρηση της κυβέρνησης, που έχει την ίδια άποψη με τον ίδιο...

Αν δεν προκειται περί ζητήματος αυτοεξευτελισμού, προκειται τουλάχιστον για βαθύτατη προσβολή των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που φυσικά αντιλαμβάνονται και δεν είναι ηλίθιοι.

Και οι δυο αυτές στάσεις των κομμάτων -δεν ασχολούμεθα με τα περίπτερα της Δημοκρατικής πανσπερμίας, αφού δεν έχουν κανένα μέλλον- απλώς καταδεικνύουν το μέγα πολιτικό αδιέξοδο και την ατολμία τόσο των κυβερνώντων, όσο κι αυτών που επιδιώκουν να τους διαδεχθούν...
Πρόκειται για ένα δράμα που θα μπορούσε να γίνει επιθεώρηση, αλλά κάνεις δεν θα γελούσε...

Για κλάματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου