Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ; Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ -ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ




Το "Μακεδονικό"θα αποτελέσει την αρχή της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.


Δεν γνωρίζουμε εάν το είχαν υπόψιν τους -προφανώς όπως πάντα, δεν τα είχαν υπολογίσει σωστά- οι αρχηγοί Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά η χθεσινή εικόνα στην Θεσσαλονίκη, πάρα το επίσημο μποϊκοτάζ των δυο κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων του τόπου, ήταν μια πασιφανής απόδειξη, πως παρά το πέρας δεκαετιών και όχι δεκαετίας, οι Έλληνες δεν ξεχνούν....
και σαφώς χαράζουν την δική τους ιστορία, μακρυά από τις σκοπιμότητες και τις πιέσεις της στιγμής.
Tην στιγμή που οι Έλληνες, σαν άλλοι καταπιεσμένοι από το καθεστώς, των εξευτελισμένων μίντια που δεν έκριναν σκόπιμο να μεταδώσουν απευθείας την συγκέντρωση, έβλεπαν μέσω διαδικτύου ..σε ...διάσταση ..Ντόιτσε Βέλε, την συγκέντρωση, ένα μεγαλοπρεπέστατο και εξευτελιστικό, για τα δυο μεγάλα κόμματα Σύριζα και Νέα Δημοκρατία <ουουου >, χαρακτήρισε την συγκέντρωση.

Ως μήνυμα το έλαβαν, δεν το έλαβαν, τα πολιτικά κόμματα και τα μίντια που τους εξυπηρετούν, είναι σίγουρο, ότι θα εισπράξουν τις επιπτώσεις του.
Όσο κι αν προσπάθησαν, τα μέσα ενημέρωσης και ορισμένα πουλημένα μπλογκ στο διαδίκτυο, να παρουσιάζουν τριακόσιες πενήντα και χιλιάδες κόσμο ως γραφικούς, θα εισπράξουν τα αποτελέσματα της έλλειψη πολιτικού και εθνικού ενστίκτου...

Ο Αλέξης Τσίπρας, προφανέστατα στριμωγμένος από τις ασφυκτικές πιέσεις των υπερατλαντικών <συμμάχων> μας, είναι ξεκάθαρο ότι ήδη έχει υποσχεθεί, μία σύνθετη ονομασία με το όνομα Μακεδονία.

Είτε γιατί του υποσχέθηκαν στήριξη πολιτική, είτε γιατί του υποσχέθηκαν στήριξη μέσω του ΝΑΤΟ στα προβλήματα στο Αιγαίο, είτε γιατί του υποσχέθηκαν ότι....δεν θα του δημιουργήσουν πρόσθετα ζητήματα στο εσωτερικό, βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία και θα δεχθεί τα πάντα.

Άλλωστε με την επίκληση όλων των παραπάνω, έπεισε και τον Αρχιεπίσκοπο, να λάβει θέση κατά της συγκέντρωσης...

Αυτό όμως θα αποτελέσει την ταφόπλακα στα οποιαδήποτε σχέδιά του.

Η αριστερά, θα γίνει...πάλι αριστερά, απομονωμένη και εντελώς ξένη από το εθνικό ένστικτο και ό,τι αντιπροσωπεύει ένα κόμμα, που δεν διαθέτει ψήγματα πατριωτισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος τις θελήσεις των Αμερικάνων, έσκυψε κι αυτός το κεφάλι...πήγε για σκι και τώρα αναμένει τα αποτελέσματα, με τις ζυμώσεις που ξεκίνησαν ενός συλλαλητηρίου, που θα βάλει την σφραγίδα του, στην δική του αρχή του τέλους.

Πλέον, δεν δικαιούται να μιλάει για μυστική διπλωματία, όταν απείχε από κάθε απόφαση που θα δημιουργούσε όξυνση στις σχέσεις του, με τους υπερατλαντικούς συμμάχους.

Ακόμα και η απόφασή του, να συμμετέχουν στην χθεσινή συγκέντρωση, κατά συνείδηση, είναι προσχηματική και εξυπηρετεί τα μικροκομματικά του συμφέροντα,  αφού οι βόρειοι -τουλάχιστον-βουλευτές πολιτευτές και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, είναι ήδη φευγάτοι.

Κι επιτέλους ας μας πει ο Κυριάκος, είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας ή όχι; Ε;

Δεν τους συγκρατεί με γραφικούς τυπάκους, σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη, που αφού δηλώνει πως δέχονται ονομασία με τον όρο Μακεδονία, εξηγεί ...έπειτα γιατί δεν πήγε στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Γελοιότητες.

Οι ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων, καταξευτελίσθηκαν από την χθεσινή συγκέντρωση και την στάση που τήρησαν απέναντι στους Μακεδόνες και στον Ελληνικό λαό.

Η στάση της Φώφης Γεννηματά και των γραφικών τύπων, που απαρτίζουν το συνονθύλευμα που ονομάζει κόμμα, την οδηγεί κι αυτήν στο περιθώριο, αφού ένα μεγάλο κομμάτι του παλαιού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται ότι θα συμπράξει με τον θίασο.

Η στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στις εξελίξεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, οδηγεί σε πολιτικές ανακατατάξεις.


YΓ Προφανέστατα, επειδή τα διαπλεκόμενα διείδαν ότι πολιτικές ανακατατάξεις σημαίνει...ενισχυμένος ρόλος του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, από χθες το απόγευμα ξεκίνησε μαζί με την προπαγάνδα απαξίωσης του συλλαλητηρίου -γραφικοί φασίστες πατριδοκάπηλοι- και η παρερμηνεία, όσων ο πρώην πρωθυπουργός είχε επιτύχει στο Βουκουρέστι. Σαφέστατα, δεν βγαίνει από πουθενά ότι ο Κ.Καραμανλής, είχε δεχθεί την σύνθετη ονομασία.
Αυτό φυσικά αρκεί στους γενίτσαρους των μέσων ενημέρωσης ,να διαστρεβλώσουν για άλλη μία φορά την ιστορία...Δεν θα τους βγει...Στοίχημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου