Πέμπτη, Ιανουαρίου 25, 2018

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΓΡΑΜΜΗ.





Eκείνο που έπρεπε να πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχής γενομένης από την συζήτηση του μείζονος θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, το έκανε ενάμιση μήνα αργότερα, προφανέστατα φοβούμενος κι αυτός τα μηνύματα της συγκέντρωσης της Θεσσαλονίκης.
Άφησε κατά μέρος την σύνθετη ονομασία, που έχουν αποδεχθεί .....μέχρι σήμερα ο ίδιος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο αντιπρόεδρός του Άδωνις Γεωργιάδης (επισήμως) καθώς και ο έτερος των Καππαδοκών Αντώνης Σαμαράς και προχώρησε στον μοναδικό δρόμο, που θα μπορούσε να επιλέξει,  δηλαδή τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματός τους.
Μόνον που και σε αυτό, τον είχε προλάβει πριν από τρεις ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, προφανέστατα αφού και η κυβέρνηση, μετά την συγκέντρωση, αναζητά <μαξιλαράκια>.

Δίκαιο απόλυτο είχε ο Κυριάκος και του αναγνωρίζεται, ότι η κυβέρνηση έπρεπε πρώτα να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.
Άδικο είχε, για το θέμα της συγκεντρώσεως, που δεν έχει ανάγκη-η ...συγκέντρωση-την αναγνώρισή του, από την στιγμή που είχε χιλιάδες κόσμο.
Ξεχνά βέβαια, ότι η αναγνώριση ήλθε κατόπιν εορτής, γιατί εάν πίστευε στην δυναμική της θα είχε συμβουλέψει τους βουλευτές του, να πάνε επισήμως και δεν θα αρκείτο στην κατά συνείδηση προσέλευση...
Επίσης ξεχνά ότι ναι μεν η κυβέρνηση δεν είχε ενιαία φωνή στο όλο θέμα.. αλλά ούτε και η Νέα Δημοκρατία είχε.
Επίσης λάθος του, που με αφορμή ένα μείζον εθνικό θέμα, ζητά να στείλουμε στο σπίτι τους, τους φαύλους κυβερνώντες. Και ο ίδιος, επί ενάμιση μήνα με την ίδια προχειρότητα διαχειρίστηκε το θέμα. Αντιθέτως, εάν ζητούσε εθνική συνεννόηση για το ζήτημα, θα καπέλωνε και την μυστική διαπραγμάτευση του Τσίπρα.
Σε αποστροφή της ομιλίας του, ο κος Μητσοτάκης, έδειξε τι φοβάται.
Τα μέσα ενημέρωσης. Τώρα ποια μέσα, από την ώρα που τα <βαριά> μέσα ενημέρωσης, τον στηρίζουν άνευ ουσιαστικού αντιλόγου και αιτίας, παρά μόνον γιατί δεν θελουν τον Τσίπρα, είναι άλλο θέμα.
Αλλά φαίνεται ότι κι αυτά τα μικρά, που του ασκούν κριτική, τον ενοχλούν, αφού κατήγγειλε ότι χρηματοδοτούνται από κρατικά κονδύλια. Δεν μας ειπε, πόσα είναι τα κρατικά κονδύλια προς αυτούς που τον στηρίζουν...Ούτε καταλάβαμε την <απειλή>, ότι θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί (που τον κριτικάρουν);
Ακροβατώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ απόφασης του Βουκουρεστίου και σκληρής γραμμής ακραίων δεξιών του κόμματός του, δέν δίστασε να ...ευχαριστήσει και τις δυο πλευρές:

Από το βέτο του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, που απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως Μακεδονία,  έως την δήλωση ότι είναι υπερήφανος για τον Αντώνη Σαμαρά (πρωτοφανές, υιός ιστορικού πολιτικού να είναι υπερήφανος ως πρόεδρος του ίδιου κόμματος, για τι μεγαλοστέλεχος του κόμματός του, έριξε πριν από χρόνια την κυβέρνηση του πατέρα του...κάτι λέει κι αυτό)

Τέλος πάντων, λάθη επί λαθών έβγαλαν μία σωστή απόφαση, σαν την χθεσινή.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου