Κυριακή, Δεκεμβρίου 24, 2017

Σύμβαση – σκάνδαλο είχε υπογράψει ο Γ. Μητσοτάκης με τον Γιάννο Παπαντωνίου! Την ακύρωσε ο έντιμος Λαμπρόπουλος επί κυβέρνησης Καραμανλή. olympiada


img_6199«Μεγάλη απάτη» είχε χαρακτηρίσει την συμφωνία Μητσοτάκη – Παπαντωνίου ο υπουργός του Καραμανλή, Ιωάννης Λαμπρόπουλος!

Ο εξάδελφος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ώρες στην νέα διαρροή των paradise papers, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής να εμπλέκεται σε μεγάλο σκάνδαλο με άγνωστες προεκτάσεις. Αντιγράφουμε χωρίς κανένα σχόλιο την αποκάλυψη που είχε κάνει η Καθημερινή το 2005.

Μια καταγγελία που αποκάλυψε η «Κ» τον περασμένο Μάιο έφερε στο προσκήνιο μετ’ επιτάσεως η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη. Πρόκειται για την προμήθεια του αντιεκρηκτικού υλικού DETO-STOP, που τοποθετείται στα ρεζερβουάρ οχημάτων και αρμάτων, προμήθεια την οποία ο υφυπουργός Αμύνης κ. Ι. Λαμπρόπουλος είχε χαρακτηρίσει σε συνέντευξή του στην «Κ» μεγάλη απάτη. Σημειωτέον ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που προμηθεύει το υλικό ονομάζεται Γεώργιος Αλκιβιάδου Μητσοτάκης και είναι ανιψιός του επ. προέδρου της Ν. Δ. Χθες η κ. Κανέλλη την παρουσίασε ως δείγμα αδιαφάνειας, εκφράζοντας μάλιστα την υποψία ότι ενδεχομένως να ευθύνεται για την πτώση του μοιραίου Σινούκ. Στη συζήτηση παρενέβη ο υφυπουργός κ. Λαμπρόπουλος λέγοντας ότι πρόκειται για απαράδεκτη σύμβαση του 2001 που υπεγράφη επί της θητείας του κ. Ι. Παπαντωνίου και διέψευσε ότι ήταν τοποθετημένο στο Σινούκ. «Οχι μόνον», πρόσθεσε, «δεν ωφελεί αλλά αντίθετα από τα πορίσματα ειδικών προκύπτει ότι προξενεί τεράστιες βλάβες και μειώνει την αξιοπιστία των μέσων μας, ενώ έχει τεράστιο κόστος. Εχω δώσει εντολή να σταματήσει να τοποθετείται αυτό το υλικό και έχουμε αρχίσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες να καταργηθεί η σύμβαση». «Εχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε πίσω όσα έχουμε δώσει;» ρώτησε ο κ. Νικ. Κωνσταντόπουλος: «Ζητήστε από τον κ. Μητσοτάκη να φέρει πίσω τα ποσά που έχασε το ελληνικό Δημόσιο». Η κ. Κανέλλη αναφέρθηκε σε απειλές που δέχεται κατά της ζωής της και έκανε λόγο για καραμπινάτο σκάνδαλο. Τέλος, ο κ. A. Τσοχατζόπουλος επέρριψε τις ευθύνες για την προμήθεια στον κ. Γ. Παπαντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου